Župan Tomašević održao sastanak koordinacije sa gradonačelnicima i načelnicima

Gradonačelnici i načelnici kod župana
(FOTO: M.M.)

03.04.2017. | M.M.
Pregleda: 4896

Župan Alojz Tomašević danas je održao redoviti sastanaka i koordinaciju s načelnicima i gradonačelnicima.

Tema sastanka je bila što je sve do sada napravilo i što treba napraviti, ali i raščlamba provedenog perioda i što se učinilo na prostoru županije, a pogotovo kada se radi o projektima.

Činjenično je da su gradovi i općine spremni za otvaranje novih projekata i novih natječaja te očekuju svakog dana što će to biti funkcionalno i interesantno za sve nas.


"Dokazano je i vidljivo da su naše agencije sposobne i da smo privukli najveći dio sredstava ako je u pitanju regionalna i lokalna samouprava na razini države. Primjerice energetska obnova objekata škola i institucija koje su pod okriljem županije, a svakako analiza projekata koji su završeni pod mjerama 6.1 i 6.3.


Tu se radi o mali poljoprivrednici ili mladim gdje vidimo da su vrlo zainteresirani te očekujemo realizaciju i završetak tog projekta.

Očekuje se i otvaranje Mjere 6.2, pitanje obiteljskih gospodarstava te Mjere 4.1 gdje veliki gospodarski subjekti vide svoj interes.

Svakako, tu su bitne Mjere 7.2 gdje lokalna i regionalna samouprava može se kandidirati za lokalne ili regionalne ceste." - rekao je župan Tomašević




Poanta je u tome da razvoj županije svih općina i gradova zajednički može se potaknuti i pokazati da su spremni i da žele privući sredstva.

"Danas smo razgovarali svakako i o pokretanju zajedničkog stava prema Ministarstvu turizma gdje smo svi svjesni da naša županija ima ogroman potencijal jer pri kraju je strategija razvoja županije i turizma za našu županiju temeljem dokumenata za privlačenje sredstava.

Tako ovih dana počinje natječaj za izgradnju nasipa od poplava od Kuzmice prema Pleternici što je svakako važno, a to je predradnja za izgradnju Akumulacije Kamenska, jasno uz ovo ide i izlaz brze ceste čemu je dokumentacija pri kraju." - dodao je župan

Župan Tomašević sutra očekuje službeni sastanak s ministrom Državne uprave gdje će biti teme o rješavanju dugogodišnje problematike oko izgradnje odmarališta "Zvečevo", a tu su zainteresirani i tvrtka "Končar i Ministarstvo državne imovine kako bi se taj problem riješio. Obići će se i tvrtka "Orljava" koja je u vlasništvu Republike Hrvatske gdje se traži mode koji je pri kraju u cilju da se zaustavi propast ili zatvaranje radnih mjesta. Te će tema biti i tvrtka "Eta" kako ju staviti u funkciju razvoja gospodarstva.

Ovih dana će se održati i prvi sastanak koordinacije za Slavoniju gdje se očekuje sjednica možda i kod nas u županiji, a biti definirani strateški projekti za nas kao takve koji su teški oko 20 milijardi eura koje bi trebali povući i uložiti za razvoj naše županije.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI