Mještani traže kanalizaciju, a dobit će vodovod

Radovi uz cestu u Alilovcima
(FOTO: Mario Nakić)

26.10.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 3404

U tijeku je izgradnja vodovodne mreže duge 12 kilometara za mjesta Ramanovce i Alilovce u općini Kaptol te Treštanovce kod Jakšića. Vrijednost radova, koje izvodi Tekija, iznosi oko 2,1 milijun kuna, a sredstva su osigurale Hrvatske vode.

- Vodovod je važan za taj kraj jer je nedavno ispitivanje kakvoće vode u bunarima u Alilovcima, koje je proveo Zavod za javno zdravstvo, pokazalo da je voda u bunarima dosta zagađena te se ne preporučuje za piće. Ukupno na području naše općine, znači u Alilovcima i Ramanovcima, ima 210 kućanstava koja će se po završetku radova moći priključiti. Ljudi više iskazuju interes za kanalizaciju nego vodovod - rekao je Mile Pavičić, načelnik Općine Kaptol u razgovoru za 034portal.

Radovi bi mogli biti gotovi već do kraja ove godine. Priključak za vodovodnu mrežu po kućanstvu će stajati oko 5-6 tisuća kuna, a načelnik najavljuje kako bi moglo doći do snižavanja naknade koja se plaća Općini zbog nove Vladine uredbe prema kojoj će sve jedinice lokalne samouprave smanjiti naknade za priključak.


Osim vodovoda, na kaptolačkom su području u tijeku i radovi na sustavu za navodnjavanje. Pavičić najavljuje kraj prve etape radova i tlačnu probu sustava za 11. studenog.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI