Obilazak radova na uređenju ¨Požeške kuće¨

"Požeška kuća"
(FOTO: M.B.)

29.03.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 4487

"Požeška kuća" je centar za posjetitelje i projekt grada Požege i Turističke zajednice Požega na kojem su u tijeku radovi započeti u početkom 2015. godine. Danas je radove obišao gradonačelnik Neferović, a završetak je predviđen za svibanj 2017. nakon čega će uslijediti uređenje interijera u jesen.



"Požeška kuća" će gostima predstavljati turističku ponuda Požege s okolicom, kao grada okusa kroz sva četiri godišnja doba i svih pet osjetila, temeljena na kulturnim i povijesnim vrijednostima, gastronomiji i vinu.





"Vrijednost građevinskih radova na objektu je 1,9 milijuna kuna, a do sada je realizirano oko 1,1 milijun kuna. Od ukupne vrijednosti radova Grad će sufinancirati oko 800 tisuća, a ostalo ide preko Ministarstva turizma. Grad Požega na jesen planira prijaviti uređenje interijera, odnosno sve ono što je potrebno da bi objekt bio u funkciji turizma. Za taj dio radova projekcija troškova je oko 1 milijun kuna i time bi dio turističke priče u gradu bio završen", rekao je gradonačelnik Neferović.



Centar bi trebao biti podijeljen u dva dijela, prizemlje i podrum, od kojih će svaki dio pričati svoju priču. Uz pregršt zanimljivih sadržaja koje će "Požeška kuća" sadržavati izdavajmo sobe posvećene fra Luki Imbrišimoviću i Barunu Trenku, "pijani bicikl" te podrum koji će biti posvećen okusima našeg kraja, posebno degustaciji vina.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI