Gospodarska suradnja Požežana i Rabljana

Suradnja Požežana i Rabljana
(FOTO: Privatna kolekcija)

29.03.2017. | D.M.
Pregleda: 6232

Ideja da gospodarskom suradnjom spoje primorsku i ravničarsku Hrvatsku, more i Slavoniju, na koju su došli hrvatski branitelji iz grada Požege i otoka Raba, i dalje se nastavlja. Naime, najzaslužniji za ovu ideju bili su rapski dragovoljci Duško Matušan Čobi,  Marino Poldan i Srećko Pahljina te Požežan Rajko Augustinović koji su u proteklih nekoliko godina organizirali na desetke susreta branitelja, njihove djece i obitelji, i na otoku Rabu, i u gradu Požegi, kojom prilikom je bilo i sportskih susreta, proslava, komemoracija, obilježavanja značajnih datuma iz hrvatske povijesti, zajedničkih odlazaka u posjet Vukovaru i slično.



Kao logičan nastavak ovog velikog prijateljstva Slavonaca i otočana, bio je pokušaj organizacije suradnje na gospodarstvenom planu. Tako je ovoga vikenda na Rabu održana prezentacija proizvoda požeškog OPG-a Voćarstvo Boić, koji se bavi proizvodnjom soka od jabuke, jabučnog octa, jabučnog čipsa i drugih ekoloških proizvoda od jabuke i drugoga voća, koje agronom Mislav Boić uzgaja na svojoj plantaži u Skenderovcima kod Požege.





Prezentaciju ovih vrsnih slavonskih proizvoda organizirao je presjednik udruženja obrtnika grada Raba Željko Dumičić - Luka, vlasnik rapskog OPG Kamenjak Srećko Pahljina, te vlasnik trgovine slastica "Vilma" i rapskog ugostiteljskog objekta "Conte Nero" Josip Brno, i privukla je pozornost velikog broja Rabljana, posebice zbog skorog početka turističke sezone u kojoj dobrih i kvalitetnih proizvoda uvijek nedostaje u ponudi turistima. Suradnja Požege i Raba nastaviti će se i dalje.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI