Izložba 25. slavonskog biennala u Gradskom muzeju Požega

Kustosica izložbe Valentina Radoš
(FOTO: M.B.)

28.03.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 3518

Gradski muzej Požega otvara svoja vrata novoj izložbi pod nazivom "Granice vidljivosti- 25. slavonskog biennala" u četvrtak, 30. ožujka u 19:00 sati. Izložba je ostvarena u suradnji s Muzejom likovnih umjetnosti iz Osijeka. Kustosica ove izložbe je Valentina Radoš, koja je ujedno bila i članica žirija pri odabiru umjetničkih djela.



"25. slavonski biennale je dio naše međuinstitucionalne razmjene projekata izložbi između naših slavonskih muzeja, otvorena je u prosincu prošle godine u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku. Ovo je naša najdugovječnija izložbena manifestacija biennalnog karaktera koja prikazuje presjek suvremenih likovnih zbivanja. U promišljanju o postavljanju ove teme nismo htjeli da to bude čisto jubilarna priča, nego zaista nešto što tumači suvremeni trenutak te prikazuje suvremeno društvo i ono čime se suvremena umjetnost bavi. Umjetnost je danas puno više od same estetike. Ocjenjivački sud sastojao se od pet članica žirija te su od 130 prijavljenih radova izabrale 26 najboljih", rekla je kustosica Valentina Radoš.





Kustosica dodaje kako je fokus na ovu izložbu bila izbjeglička kriza te da migrant i izbjeglica nemaju isto značenje. Tako se od umjetnika tražilo da rade poveznicu s Osijekom kojeg je prije 25 godina pogodila izbjeglička kriza, a danas je on postao prometno mjesto današnjim izbjeglicama.



Ravnateljica Gradskog muzeja Požega Maja Zebčević Matić dodala je da će se izložba održavati od 30. ožujka do 20. travnja 2017. godine u zadanim terminima koji će biti upriličeni u različito doba dana i noći jer ova izložba zahtjeva vodstvo kako bi ju posjetitelji što bolje razumjeli.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI