1. Regionalna konferencija o Alzheimerovoj demenciji od 31.3 do 01.04. u Požegi

Palijativni mobilni tim iz Požege
(FOTO: M.M.)

28.03.2017. | M.M.
Pregleda: 4858

Danas je u Domu zdravlja požeško – slavonske županije najavljena 1. Regionalna konferencija o Alzheimerovoj demenciji koja će se održavati od 31.3 do 01.04.2017. godine u Požegi u Gospodarskoj Komori gdje su pokrovitelji Ministarstvo Zdravlja, županija požeško – slavonska , Dom zdravlja sa svojim Palijativnim timom, udruga "Lipa" i Hrvatska udruga za Alzheimerovu bolest s predavačima koji su najbolji u Republici Hrvatskoj.

"Ovdje je tim Palijativne skrbi Doma zdravlja požeško - slavonske županije koji je i začetnik ideje o ovoj prvoj konferenciji o Alzheimerovoj demenciji čime želimo pokazati da Županija kao osnivač doma zdravlja stvarno brine i radi nešto što je nadstandard, što možemo pokazati da mi možemo bolje i najbolje.

30. ožujka se održava Alzheimer cafe u Vili Stanišić s početkom u 19:00 sati što je prekrasna priča kako bi krenuli jednim pravim putem kako bi ukazali svim našim sugrađanima, pacijentima kako zapravo dolazi do Alzheimera, što on znači, kako ga možemo najlakše prepoznati i kako možemo uistinu reagirati na pravilan i dobar način.





Na Alzheimer cafe-u prikazat će se jedan dobar film o Domovinskom ratu s tematikom čovječnosti, spašavanja pacijenata psihijatrijske bolnice koja je najhumanija u Domovinskom ratu uz film bit će predstavljena knjiga "Pouke o čovječnosti" – spašavanje psihijatrijskih bolesnika u Domovinskom ratu , evakuacija psihijatrijskih bolesnika iz Pakračke bolnice" - rekao je ravnatelj Doma zdravlja požeško – slavonske županije



Palijativni tim požeško – slavonske županije može se pohvaliti da je dobio dva tima gdje će jedan biti u Pakracu i jedan u Požegi čime se uveliko povećava kvaliteta pacijentima, posebno onima koji su palijativne skrbi i mijenja se zajednička svijest svih nas da je palijativa nešto što je dobro te da pacijenti koji su palijativni ne moraju biti u bolnici.



"Veliki problem u prepoznavanju Alzheimerove bolesti je upravo u tome što sama obitelj ne prepoznaje što se događa s pacijentom i samim time ne razmišljaju da je to zbog bolesti već da je zbog starosti ili nečeg drugoga.

Što se tiče pacijenata na terenu vrlo često dolazimo u obitelji koje ne prepoznaju Alzheimera jer pacijent je u početku svjestan nekih svoji propusta, ali tek kasnije obitelj vidi na pacijentu da se s njim nešto događa jer počinje zaboravljati, jesti, hodati itd.

No imamo i situacija gdje jedna gospođa već deset godina ima Alzheimera i još uvijek je na nogama, sama se posluži, jede i kao da ni nije bolesna." - rekla nam je sestra Palijativnog mobilnog tima Ana Stanišić








Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI