Požeški biciklisti nastupili na ¨Youngsters cup-u¨

AUSTRIJA/LANGENLOIS/ZOBING
(FOTO: M.M.)

27.03.2017. | M.M.
Pregleda: 2587

Nakon provedenih dugih i napornih zimskih priprema koje su se sastojale od plivanja na bazenu u Slavonskome Brodu, rada u teretani, trčanja po lošem i hladnome vremenu te provedena dva ciklusa priprema tijekom veljaće i ožujka po tri dana u Premanturi na stazi "Kamenjak Rocky Trails" i uz stručni nadzor trenera dr Branimira Štimeca i prelaska požeškog bisikliste Mirka Budimlića iz Luks Racing Tema u biciklistički klub Maraton Kreidler iz Novog Marofa završen je zimski ciklus priprema. Za vrijeme provedbe zimskih priprema održano je i nacionalno prvenstvo u ciklocrosu u Jastrebarskom gdje je nastupio i požeški biciklist Mirko Budimlić i osvojio dobro treće mjesto.




LANGENLOIS/ZOBING -u subotu 25. ožujka 2017. godine,u mjestu Langenloisu Austriji održala se utrka svjetskog kalendara u kategoriji UCI - C1i koja je ujedno bodovala i za austrijsi kup. Na utrci koja je bila jako dobro organizirana i posječena od svjetskih biciklista vozio je i Mirko Budimlić u kadegoriji kadeta u kojoj je nastupilo preko 70 natjecatelja iz cijele Europe.


Staza se sastojala od start lapa u dužini od 2,2 km i kruga u dužini od 4 km koji se protezao dio kroz šumu dio makadamskim putovima. Stasa je puna tehničkih dijelova sa dugim tehničkim usponima i dugim spustevima.





U jakoj međumarodnij konkurenciji startajući iz drugoga reda zahvaljujući prošlogodišnjim rezultatima Mirko je dobro startao te se nakon start lapa nalazio među prvih petnaest natjecatelja. Ukupno je vozio tri kruga što ukupno iznosi 14,2 km. Nakon drugog kruga dolazi do tehničkih problema s biciklom te je morao u nekoliko navrata postavljati lanac, izgubljeno je dosta vremena koje se ne nadoknađuje lako na takvim utrkama. Unatoč velikim naporima i zalaganjem nije uspio nadoknaditi dragocijeno izgubljeno vrijeme i na kraju završava na trideset sedmom mjestu.

Ovim vikendom počela je MTB sezona za biciklistički klub Maratom Kreidler, a nastavlja se idučim vikendom utrkom u Premanturi "Kamenjak Rocky Trails" koja se održava 01. i 02 travnja 2017. godine, u kategoriji UCI- C1 XCO i XCM.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI