Papučke jaglace posjetilo oko 1500 planinara iz 70-ak društava i udruga

35. Papučki jaglaci
(FOTO: M.B.)

26.03.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 7612

35. Papučki jaglaci okupili su jutros oko 1500 planinara iz 70-ak društava i udruga, kako iz Hrvatske, tako i iz inozemstva, iz BiH, Mađarske i dalje. Organizatori ove manifestacije su HPD "Sokolovac", Općina Velika i Park prirode Papuk, a pokrovitelj Udruga "Slavonski planinari".



Planinari su mogli birati između pet različitih ruta, a svaka od njih imala je svog vodiča i drukčije vrijeme trajanja. Tako je prva staza "Jaglaca Tauberove stijene", druga je planinarska kuća "Trišnjica", treća ruta "Češljakovački vis",  zatim "Mališćak" i staza "Jankovac".





Predsjednik HPD "Sokolovac" Predrag Livak naglasio je kako se na prvim Papučkim jaglacima okupilo tek 80-ak planinara, a danas ih je bilo oko 1500. "Nadamo se da će nas svake godine biti sve više, iako je i ovo zavidna brojka. Prvi puta su ovdje s nama društva iz BiH (Zenica, Odžak, Maglaj, Jajce, Vitez, Uskoplje, Busovača, itd.), društva iz Vojvodine i Mađarske, planinarska društva iz Umaga i Dubrovnika te mnogi drugi", rekao je Livak.



Sve prisutne pozdravili su i predstavnica PP Papuk Gordana Kukić, župan Požeško slavonski Tomašević, gradonačelnik Požege Neferović i načelnik Općine Velika Vlado Boban.





Među planinarima bilo je i mnogo djece, što iz Udruga izviđača, ali i onih koji tradicionalno na Papučke jaglace dolaze sa svojim roditeljima. Unatoč nestablnom vremenu, planinari su krenuli svojim stazama nakon čega ih na Lapjaku očekuje ručak i ugodno druženje.



Fotogaleriju 35. Papučkih jaglaca pogledajte ovdje.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI