¨Cvijetom narcisa protiv raka dojke¨

Narcis
(FOTO: Google)

24.03.2017. | HZJZ
Pregleda: 3729

Ovim putem želimo obavijestiti javnost da će se "Dan narcisa", dan posvećen oboljelima od raka dojke, tradicionalno obilježiti 25.03.2017. godine. U našoj županiji Zavod za javno zdravstvo, županijska podružnica Lige protiv raka i Klub žena operiranih na dojci-Požega, organiziraju obilježavanje "Dana narcisa" u Požegi.

Na Dan narcisa dijele se edukativne brošure i prodaju donirani cvjetovi narcisa. Sva prikupljena sredstva usmjeravaju se za pomoć pri ranom otkrivanju raka dojke, te za pomoć ženama oboljelima od raka dojke. Dosadašnjim akcijama i prikupljenim sredstvima, koja su iz godine u godinu sve veća, učinjeno je puno za podizanje opće razine svijesti o vodećem uzroku smrti od karcinoma kod žena te se pomagalo organizirati prijevoz ženama kako bi obavile preventivnu mamografiju. Svako može pomoći uspjehu ove hvale vrijedne akcije dobrovoljnim prilogom ili kupovinom narcisa.

Svijest o velikoj važnosti redovitih preventivnih pregleda dojki je u našoj županiji na izuzetno visokoj razini, što pokazuje visoki odaziv u sklopu Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke. Naša županija je u samom vrhu prema obuhvatu pregledanih žena. Možemo reći da je 7 od 10 žena pod redovitom kontrolom. Pozivamo sve koje nisu, da se odazovu na mamografski pregled koji je nakon 50. god. potrebno napraviti najmanje jednom u dvije godine.


Pozivamo Vas da u akciji "Cvijetom narcisa protiv raka dojke" sudjelujete u što većem broju kako bismo osnažili duh zajedništva i pokazali interes za dobrobit bližnjih.


Štand će bit postavljen u Požegi kod Gradskog muzeja od 9-10 sati u subotu 25. ožujka.

Veselimo se Vašem dolasku!

Hrvatski zavod za javno zdravstvo Požega


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI