Odobreno financiranje projekta Geopriče UNESCO geoparka prijavitelja Javne ustanove Parka prirode Papuk

Jankovac
(FOTO: PP Papuk)

23.03.2017. | M.B./PP Papuk
Pregleda: 6813

Javna ustanova Park prirode Papuk 21. ožujka primila je obavijest o odobrenju financiranja projekta Geopriče UNESCO geoparka prijavljen u listopadu 2016. godine u suradnji sa Županijskom upravom za ceste Virovitičko- podravske županije. Park prirode Papuk je na plenarnoj sjednici 38. Generalne skupštine UNESCO u studenom 2015. postao prvi i za sada jedini hrvatski geopark – Geopark Papuk, uvršten na kartu vrijednih UNESCO lokaliteta uz novi UNESCO logotip.

– Prošlo je gotovo deset godina otkad je Park prirode Papuk zbog svoje izuzetne geološke baštine postao dio europske i svjetske UNESCO-ve mreže geoparkova. Kako bi se upravo ta baština očuvala te bolje valorizirala i prezentirala s ciljem razvoja turizma te paralelno potaknule gospodarske aktivnosti i otvorila nova radna mjesta na području Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije, pokrenuta je tada inicijativa i radnje koje su dovele do trenutne faze kada smo dobili odobrenje za provedbu ovog do sada najvrijednijeg projekta u parku – rekao je Alen Jurenac, vršitelj dužnosti ravnatelja Parka prirode Papuk.

Projekt obuhvaća ulaganje Javne ustanove Parka prirode Papuk u posjetiteljsku infrastrukturu i sadržaje na nekoliko lokacija- najveće od njih zasigurno je ulaganje u izgradnju multimedijalnog Geo – info centra u Voćinu. Bit će to mjesto gdje će posjetiteljima na inovativan i interaktivan način pomoću multimedija i raznih postava biti interpretirana prirodna i kulturna baština Parka prirode Papuk na površini od cca 800 m2, a otvorenje centra očekuje se u siječnju 2020. godine.


Ostatak vijesti pročitajte na www.pp-papuk.hr




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI