Suradnja Tehničke škole i Zajednice tehničke kulture grada Požege

Tehnička škola Požega
(FOTO: Privatna kolekcija)

22.03.2017. | Tehnička škola Požega
Pregleda: 4253

Tehnička škola Požega i Zajednica tehničke kulture grada Požege organizirali su zanimljivu suradnju koja se provodila u obliku stručnih radionica u Tehničkoj školi Požega. Radionice 3D modeliranja bile su organizirane subotom za sve zainteresirane učenike članove Zajednice tehničke kulture, a vodila ih je prof.Biljana Radišić. Ova radionica bila je dio Zimske škole tehničkih aktivnosti za učenike četiri osnovne škole, a zvala se Modeliranje uz pomoć 3D printera.



Predsjednik Zajednice tehničke kulture grada Požege Đuka Pelcl istaknuo je izvrsnu suradnju ravnatelja Zorana Galića i profesora Tehničke škole, uz čiju su pomoć učenici mogli neposredno upoznati i naučiti osnove 3D modeliranja.


Što su naučili, kako im se svidjelo i koji su im planovi za budućnost možete saznati iz odgovora Hane, Đurđice, Nikole i Filipa, učenika 7. i 8. razreda, koji su sudjelovali na radionici u Tehničkoj školi.




Jeste li se već susretali s ovakvom tehnologijom i programima ili vam je ovo prvo iskustvo?

Neki od nas su već posjećivali radionice poput robotike i automatike te se susretali sa sličnim programima, a neki od nas se po prvi puta susreću s ovakvim načinom rada na računalima i programima ovoga tipa. Na radionici smo radili programom 123Design.

Kako ste se odlučili za pohađanje radionice?

Saznali smo za radionicu preko izbornih predmeta-radionica(automatika) i na nastavi Tehničke kulture gdje smo dobili letke s informacijama i pozivom na radionicu te nam se učinilo zanimljivo i korisno za neki od budućih aktivnosti.

Što vam se na radionici najviše svidjelo i što vam je bilo zanimljivo?

Iako za neke složenije oblike treba dosta vremena (neke smo radili sat vremena, dok smo na neke potrošili i dva ili tri tjedna), svaki trud se isplatio kada smo vidjeli konačan rezultat-doslovno što smo sami stvorili.

Bi li opet išli na ovu radionicu kada bi iznova birali?

Da, ali ne samo na ovu nego bi voljeli da je više radionica ovoga tipa u kojima učenici mogu birati i učiti nešto o onome što ih zanima. Najviše nam se sviđaju radionice vezane za računala i modernu tehnologiju, ali bi voljeli da postoje različite radionice iz raznih područja tehničkih znanosti kako bi se učenici prije upisa u srednju školu lakše odlučili koje područje ih zanima.

Smatrate li korisnim ovaj oblik rada s učenicima?

Jako nam se sviđa ovaj način rada, a pogotovo napredak u školama gdje se u nastavu uvodi sve više tehnologije koja učenicima olakšava savladavanje nastavnog programa i gradiva.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI