Sve točke Dnevnog reda usvojene iako se na sjednici nije pojavio niti jedan SDP-ov vijećnik

31. sjednica Gradskog vijeća Grada Požege
(FOTO: M.M.)

21.03.2017. | 034 Portal
Pregleda: 9760

31. i posljednja sjednica Gradskog vijeća Grada Požege uovom sazivu održana je danas iako se na sjednici nije pojavio niti jedanSDP-ov vijećnik, baš kako su i najavljivali ovih dana. Tako je o deset točakadnevnog reda pravovaljano raspravljalo sveukupno 13 vijećnika, a sve sujednoglasno usvojene.






Najzanimljiviju raspravu izazvao je prijedlog HDZ-ovogvijećnika Dragana Borevca da se iz Dnevnog reda izostave točke 6. i 7. Podtočkom 6. u Dnevnom redu trebalo se raspravljati o prodaji dionica koje Gradima u APP-u Požega, iako je prijedlog da se ta točka izostavi usvojen s osamglasova za i pet protiv, ta se tema ipak vukla tijekom gotovo cijele sjednice.


Pa su tako Miro Rašić i vijećnica Novaković tražili odgovorena pitanja zašto se ne raspravlja o prodaji dionica na što su od predsjednikaGradskog vijeća Smolčića dobili odgovor da se po zakonu ne smije raspravljati otočkama koje su izuzete s Dnevnog reda.





HDZ-ova vijećnica Blagojka Leko ne odustaje od svoje rutinepa je tako i na ovoj sjednici iskoristila priliku da upozori predsjednikaGradskog vijeća Smolčića kako Dragan Borevac nije predsjednik Kluba vijećnika,već da je to i dalje gospodin Šolić. "Da je Gradski odbor bio legitimno sazvan,ne bi bilo upitno je li gospodi Šolić i dalje predsjednik Kluba vijećnika",obratila se Leko i gospodinu Puljašiću.





Iako izuzeta s Dnevnog reda, točka 6. je ipak bila glavnatema rasprave ove sjednice pogotovo kada je na red stigla 5. točka Dnevnogreda, a to je rebalans proračuna za 2017. godinu. Iako je Borevac zamolio da se objasni kakofunkcionira micanje točke iz Dnevnog reda, gradonačelnik Neferović upozorio jekako o tome više ne bi trebalo biti rasprave.



"Zanima me zašto skidati točke Dnevnog reda koje donoseprihod Gradu od preko 10 milijuna kuna?", pitao je vijećnik Šolić i dodao dačestita gradonačelniku Neferoviću što je tim planirao riješiti sredstva zainfrastrukturu tamo gdje je neophodna. "Pred nas je stavljen "vruć krumpir", ana nama je da odlučimo iako nemamo pravo o tome raspraviti i reći što mislimo",završava Šolić, a s njim su se složile vijećnice Novaković i Leko.

"Presedan je da raspravljamo o 10 milijuna kuna kojih trebaprihodovati, a mi to mičemo s Dnevnog reda. Rebalans proračuna nije preuranjeni ima smisla. Tu smo da donosimo odluke, a ne da izbjegavamo raspraviti o nekojtočki Dnevnog reda ili je ovo neki predizborni trik?", rekla je Leko na što jojje dogradonačelnik Pilon odgovorio da nije istina da se gubi 10 milijuna kunate da su se na stranačkom sastanku dogovorili da će odluku donijeti na Gradskomvijeću. "Ovo nije ničija samovolja, sve treba biti stvar dogovora", odgovorioje Pilon.



Vijećnik Dražen Muljević istaknuo je da je APP jedno odjačih prijevoznih poduzeća u Požegi te da u ovo vrijeme nije pametno prodavatidionice koje Grad ima, već bi trebalo pričekati neko drugo vrijeme, na što sedogradonačelnik Puljašić nadovezao: "Nismo se dogovarali o prodaji tih dionicajer nije ni trenutak ni vrijeme prije izbora prodavati dionice."



Neferović kaže je pismo najave o prodaji udjela stiglo prijenekoliko dana te vijeće treba odlučiti u kojem vremenskom roku će na to pismoodgovoriti. "Nitko nije rekao da se te dionice moraju prodati, to je stvarGradskog vijeća i o tome odlučujete vi, a ne ja", završio je Neferović.



Mladi predsjednik dječjeg Gradskog vijeća Fran Marijanovićbio je prisutan na sjednici te se obratio riječima zahvale i pozvao sve vijećnikeda se pridruže na njihovoj dječjoj sjednici da vide kako oni to rade.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI