Održana zadnja radna sjednica Županijske skupštine u ovom sazivu

Dio članova Županijske skupštine
(FOTO: M.M.)

21.03.2017. | M.M
Pregleda: 6567

Održana je zadnja radna sjednica Županijske skupštine u ovomsazivu. U ponedjeljak se na dnevnom redu sjednice našlo 25 točaka od kojih je 24 usvojenojednoglasno dok se na onoj o davanju Rješenja o imenovanju ravnatelja Javneustanove za upravljanjem zaštićenim područjem Požeško-slavonske županijemišljenje SDP-a razlikovalo, tako da je SDP skupiosamo četiri ruke protiv.

Na natječaj za navedenog ravnatelja se javio samo aktualniravnatelj dr. sc. Željko Samardžić a SDP-ov Ronko je to ovako prokomentirao:




- Taj gospodin je već bio jedanput na čelu javne ustanove izkoje je, između ostalog, uklonjen zbog rezultata ili ne rezultata i onih pričakoje su tad krenule o mobbingu, a nastavljaju se i dalje do današnjih dana.Nisam siguran postoji li potvrda o nekažnjavanju, vjerujem da je to komisijaodradila. Isto tako, taj gospodin je, koliko znam, direktor jednog našeg LAG-a- jedinog u Hrvatskoj kojemu nije prošla strategija ruralnog razvoja. Ako imastručne, sigurno nema ostale kvalifikacije koje su potrebne za to radnomjesto - zaključio je Ronko.


Na Ronkove navode odgovorio je župan Alojz Tomašević rekavšida ničiji grijeh ne treba prejudicirati ako nije dokazan.



- Rekla-kazala je nešto što nije dobro koristiti nikada, pani u politici. Ako nešto postoji, to će utvrditi sud. Osim toga gospodinSamarđić nije bio direktor LAG-a, nego je direktorica bila osoba koja jenedavno smijenjena. Treba postaviti i pitanje zašto se nije dobilo suglasnostza projekt. Naime, sredstva koja su dostavljena LAG-u su potrošena onako kakoje bilo ciljano – za razvoja općina i gradova suvlasnika LAG-a. Nažalost,čovjek koji je trebao poduprijeti razvoj LAG-a i strategiju razvoja te dobitinekoliko milijuna kuna, koji je bio pomoćnik ministra poljoprivrede i njegovisuradnici su radili sve kako bi spriječili razvoj tog LAG-a, koji može bitisamo na dobrobit razvoja županije - rekao je Alojz Tomašević.

Vijećnici su odlučili da će nagradu Požeško-slavonskežupanije za životno djelo dodjeliti glazbeniku Borisu Ćiri Gašparcu a godišnjenagrade pripast će Ličkom zavičajnom društvu "Vila Velebita" Požega, Udruzivinogradara, vinara i voćara "VINO KAP" Kaptol, i Tomislavu Stokiću,zapovjedniku DVD-a Lipik, Vatrogasne zajednice Pakrac-Lipik i zamjenikuŽupanijskog vatrogasnog zapovjednika.



Na kraju sjednice župan Tomašević se zahvalio svima nakorektnoj suradnji protekle četiri godine te uz zajedničku fotografiju i kaopodsjetnik u Spomenicu upisana su sva imena vijećnika ovog saziva nakon čega jeuslijedio domjenak u podrumu Županijske zgrade.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI