¨Plamene¨ jučer ispisale povijest svog kluba ali i hrvatske košarke.

"Plamene" ispisale povijest
(FOTO: M.J.)

20.03.2017. | M.M.
Pregleda: 6503

Požeške košarkašice jučer su ispisale povijest svog kluba ali i hrvatske košarke. Naime plasman među 4 najbolje ekipe u državi je najbolji uspjeh požeške košarke, a na nacionalno razini igračice trenera Englmana su učinile nešto što još nikomu nije pošlo za rukom, u prvoj prvoligaškoj sezoni plasirale su se u play off gdje uz ovakvu igru protiv Trešnjevke sigurno imaju šansu izboriti i veliko finale.




PLAMEN – ZADAR 97:54 (28-16, 27-16, 25-8, 17-14)


Plamen: M. Lovrić 15, P. Lovrić 17, Vojtulek 11, Bašić, Mandir 18, K. Soldo 21, L. Soldo, Pandža Brnić 9, B. Soldo, Berger, Bogoje 6


Zadar: Oštrić 7, Miloglav 8, Barna, Dedić 13, Sikirić 1, Prenđa 8, Martinović, Mandić 7, Čavić, Šolić 10

Od samog početka Plamene su krenule furiozno, vrlo brzo stvorile veliku prednost koja je i dalje stalno rasla. Defanzivno su zaustavile najbolju igračicu Zadra Ninu Dedić što je bilo najvažnije, a u napadu su igrale fenomenalno, posebno u šutu izvana gdje je ulazilo sve što su opalile. Naravno, to nije plod slučajnosti nego izrađenih situacija gdje su Soldo, Mandir i sestre Lovrić ostajale same na otvorenom šutu.




Na tribinama se okupilo više od 200 gledatelja koji su sigurno zadovoljni napustili dvoranu, možda zakinuti samo za neizvjesnost, no sigurno će se vratiti u sljedećoj utakmici u tom povijesnom razigravanju. Nadamo se protiv Trešnjevke s kojom se ovakve Plamene sigurno mogu dobro potući za veliko finale. Iznenađujuća pobjeda Raguse u Puli je malo zakomlicirala stvar, naime Dubrovkinje sada imaju priliku u posljednjem kolu izboriti 3. mjesto koje je iznimno poželjno jer u polufinalu donosi za proitivnika Trešnjevku.




Za dva tjedna kada se igra to posljednje kolo Ragusa dočekuje Medveščaka koji tako ima priliku praktično birati protivnika jer je jasno da im Ragusa u normalnoj utakmici ne može ništa. Ako će Medveščak taktizirati i izgubiti u Dubrovniku Plamene će u polufinalu na njih, ako će odigrati normalno i pobijediti kao u svim dosadašnjim prvenstvenim utakmicama Plamenu će se u polufinalu sučeliti Trešnjevka.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI