Zbirka pjesama ¨Treptaj srca¨- malo čudo puno ljubavi

Marija Iličić- "Treptaj srca"
(FOTO: M.B.)

19.03.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 7829

Nakon tri izdane knjige poezije (Prema brdu blaženstava, Zrno ljubavi i Ja volim Slavoniju) te jedne prozne knjige (O jednom životu za Isusom) večeras je u prostorijama Dnevnog boravka u Velikoj pjesnikinja i autorica Marija Iličić održala promociju svoje pete zbirke pjesama imena "Treptaj srca" koja se sastoji od 53 pjesme.



Pred svojom obitelji, prijateljima, članovima udruge Matko Peić, pjevačkog zbora "Ledena berba" iz Velike te članovima male dramske skupine koje je i sama član, gospođa Marija predstavila je svoje peto dijelo za koje kaže da je "malo čudo puno ljubavi". Tako je pročitala neke izabrane pjesme, a neke pjesme su čitale njene unuke kojima su one i posvećene.





"Ova zbirka je posvećena svakom srcu: srcu žene, majke, Slavonke, ali i srcu djeteta koje s razlogom uvijek treperi. Žena sam od uspomena i na tome temeljim svoje pjesme jer se naljepši stihovi rađaju upravo iz slatkih uspomena", govori gospođa Marija.



Marija za sebe kaže kako piše otkad zna za sebe te da je ova knjiga zbirka pjesama napisanih u različitim preiodima života. Ova prvenstveno kuharica i domaćica, kako se sama naziva, kaže kako je pisanje njen život te da je svaka njena pjesma prožeta dubokim osjećajima stvarnosti. Nepresušan izvor inspiracije nalazi u dubokim osjećajima jedne majke, u njenom slučaju, petero djece čiji je jedini životni cilj uzdići svoju djecu i unučad.



"Napisala sam mnogo pjesama u posljednjih 40 godina, a u ovoj zbirci se nalaze one za koje sam nekako mislila da nikad neće izaći u javnost. Osim pjesama, od kojih su četiri uglazbljene, pišem i prozu te dramske igrokaze. Nakon ove zbirke, pokušat ću napisati i jedan roman. Tema mojih pjesama je ljubav prema Bogu, bližnjem i Domovini", dodaje autorica zbirke.



Gospođa Marija je članica udruge Matko Peić od koje ima veliku podršku, a ova zbirka je izdana u vlastitoj nakladi. Urednica zbirke je učenica četvrtog razreda Klasične gimnazije. Ilustraciju za zbirku napravila je Maja Meter Jelinčić iz Pleternice s kojom gospođa Iličić surađuje u udruzi Matko Peić.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI