Tradicionalna planinarska manifestacija 35.¨Papučki jaglaci¨ održat će se 26.ožujka

18.03.2017. | M.M.
Pregleda: 6679

HPD "Sokolovac" Požega zajedno sa suorganizatorima; Općina Velika i Park prirode Papuk te pokroviteljom Udruga "Slavonski planinari", poziva sve planinare i zaljubljenike u prirodu na tradicionalnu planinarsku manifestaciju: 35."Papučki jaglaci" – prvi proljetni izlet planinara i ljubitelja prirode na Papuku koji će se održati 26.ožujka 2017. s okupljanjem oko 8:00 sati ispred PD "Lapjak" u Velikoj




Izmučeni zimskim sivilom, ne možemo dočekati proljeće i njegove ljupke vjesnike: jaglace, visibabe, ciklame i ostale radosti iz prirode koje zovu na prve proljetne šetnje. No od  laganih šetnji, ima nešto bolje, atraktivnije i za tijelo i dušu zdravije – planinarenje!


Spremite stoga gojzerice, ruksake s nešto malo hrane i vode te krenite u osvajanje planinskih staza na 35. "Papučkim jaglacima". Miris svježe zemlje i šumskog cvijeća uvijek je najljepši u ovo doba godine a neće biti naodmet ni uživanje u bistrim slapovima i razgledanje predivnog vidikovca.


Krenimo na Papuk – fascinantno gorje od skoro 1000 metara nadmorske visine u srcu slavonske ravnice. Stoljetne krošnje bukvi i hrastova dočekat će vas u smirenoj tišini a kristalni brzaci i potoci će vas očarati u svojoj čistoći. Kad jednom otkrijete ljepote Papuka – posjetit ćete ga opet.




Sve informacije o izletu potražite kod gospodina Darka Majskog (Mob.: 098/1718-067, E-mail: [email protected]), tajnika Hrvatskog planinarskog društva "Sokolovac" iz Požege, koje je organizator tradicionalne planinarske manifestacije 35. "Papučki jaglaci" na kojoj se tradicionalno s prvim danima proljeća, okupljaju u Velikoj planinari iz cijele Slavonije, Lijepe naše i susjednih zemalja. Izlet je namijenjen kako iskusnim planinarima tako i rekreativcima koji žele bolje upoznati sve ljepote kontinentalne Hrvatske. Napominjemo kako nije nužna vrhunska kondicija, u ovom izletu naime već gotovo četiri desetljeća uživaju mlađi i stariji planinari kao i djeca.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI