Učenici svih škola s poteškoćama u razvoju imaju pravo na život i suživot u zajednici

Projekt "Naša priča prijateljstva" Požega
(FOTO: M.M.)

17.03.2017. | M.M.
Pregleda: 6382

U osnovnoj školi " Julija Kempfa" danas se održava projekt "Naša priča prijateljstva" – kreativne radionice za djecu s teškoćama u razvoju. Danas učenici posebnih odjela i odgojno – obrazovnih skupina s učiteljima edukatorima rehabilitatorima ugostili su učenike posebnih odjela OŠ "Vladimir Nazor" iz Đakova, zajedno sa njihovim roditeljima, učiteljima i ravnateljem Andrijom Šuškom.

Na radionicama, kojima je cilj, sklapanje prijateljstava te razvijanje kreativnosti i suradništva, učenici sastavljaju i bojaju topove koji su prepoznatljiv suvenir Grada Požege te ukrašavaju okvire za slike. Radionice se odvijati u 5 radnih skupina za učenike u starosti od 7 do 21 godine, a nakon održanih radionica, održat će se animacijsko – zabavni program za sve sudionike projekta.





"Osnovna škola iz Đakova također ima posebne odjele i odgojno obrazovne skupine kao i naša škola i dogovorili smo zajednički projekt "Naša priča prijateljstva".


Cilj ovog našeg projekta je da se naši učenici upoznaju i druže s drugim učenicima,a isto tako došli su i njihovi roditelji koji će zajedno s našim roditeljima razmijeniti svoje iskustvo, podijeliti savjete, a također će to učiniti edukatori i rehabilitatori.




Danas smo za naše goste učenike iz Đakova priredili niz kreativnih radionica gdje će najprije spajati i bojati top kao nekakav simbol Grada Požege zatim će ukrašavati okvire za slike pa nakon toga planiramo zajedničko fotografiranje, šetnju gradom Požegom, a poslije ručka imamo zabavno-animacijski program za sve naše goste." rekla nam je ravnateljica O.Š. "Julija Kempfa" Kornelija Sabljak




U ovim radionicama sudjeluje 40 učenika osnovne škole "Julija Kempfa", 30 učenika iz Đakova i 50 roditelja, rehabilitatora i edukatora, a ovim projektom želi se senzibilizirati cijelu javnost da je vrlo važno uključiti učenike svih škola s poteškoćama u razvoju na život i suživot u zajednici. Ne smijemo okretati leđa jer moraju biti ravnopravni svi zajedno.

"Posebno nam je drago da smo danas mogli doći u ovaj vaš lijepi grad, drago mi je što smo započeli s ovim projektom za koji se nadamo i smatramo da će postati trajni.

S ovim projektom želimo što više povezati učenike, učitelje i roditelje naših posebnih odjela i odgojno obrazovnih skupina kroz zajednička druženja u osmišljenim aktivnostima.

S djecom je ovo prvi dolazak u Požegu i jako smo zadovoljni i iznenađeni ovako lijepim dočekom, vidimo da su se djeca počela opuštati i u zajedničkim aktivnostima zajedno raditi." - rekla je Kristina Klemen defektologinja stručna suradnica osnovne škole "Vladimir Nazor" Đakovo




"Predviđamo da ovo ne bude kraj druženja za ovu nastavnu godinu i mi sada uzvraćamo posjet i očekujemo naše prijatelje iz Požege da nam dođu u Đakovo za vrijeme "Nazorovog tjedna" koji će se održati pred kraj svibnja." - dodala je Kristina Klemen













Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI