Završeni zemljani radovi na ribnjaku u Drenovcu

Drenovački ribnjak
(FOTO: F.M.)

16.03.2017. | F.M.
Pregleda: 5584

Kada smo prije dvadesetak dana objavili da su započeli veliki zemljani radovi na ribnjaku u Brodskom Drenovcu , koji je u vlasništvu članova drenovačkog ŠRD MRENA, teško je bilo za povjerovati da će isti u tako kratkom vremenu biti privedeni kraju. Nakon prekopanih i prebačenih nekoliko tisuća kubičnih metara zemlje i pijeska formiran je konačni oblik i izgled ribnjaka površine oko hektar i pol. Osim za potrebe sportskog ribolova , obale ribnjaka pristupno su prilagođene i za kupače koji će tu u vrućim ljetnim mjesecima naći osvježenje. S obzirom na veličinu ribnjaka na svoje će doći i ljubitelji veslanja. Vrijednost svih dosadašnjih radova veća je od pedeset tisuća kuna. Ovako veliki posao ne bi mogao biti izveden da nije bilo materijalne pomoći Grada Pleternice i gradonačelnice Antonije Jozić i župana požeško-slavonskog, Alojza Tomaševića.



O daljnjim planovima drenovačkih ribiča pričali su nam predsjednik ŠRD MRENA , Marjan Garić i tajnik Ivica Skeledžija. Čelnici ove udruge i dalje su usredotočeni na nastavak infrastrukturnih radova na i oko ribnjaka. Na sjeverozapadnoj strani ribnjaka planiraju izgradnju ovećeg natkrivenog objekta u obliku sjenice s pratećim sadržajima, uređenje parkirališta te sadnju drvoreda i ukrasnog bilja oko ribnjaka .Kao jedan od najzahtjevnijih radova , koje nikako sami neće moći izvesti, ističu dovršetak izgradnje pristupnog puta od sela, zvanog Mandarićev sokak, u dužini oko osam stotina metara, koji treba nasuti tvrdim materijalom , kamenom, uz uređenje bankina i pokrajnih odvodnih kanala. Za ove radove imaju neka obećanja, ali o njima ne žele otvoreno dok oni stvarno i ne započnu. Znajući i prateći što su vrijedni drenovački ribiči , u samo nešto više od četiri godine od kada su se osnovali napravili i ostvarili, nema sumnje da će u vrlo brzom roku i ovi nabrojani planovi biti realizirani.





Ono što nikako nije u mogućnosti i nadležnosti članova ŠRD MRENA iz Brodskog Drenovca je uređenje toka rijeke Orljave, koja protječe u neposrednoj blizini drenovačkog ribnjaka i koja za vrijeme poplava pravi štete, plaveći ribnjak , odnoseći dio ribljeg fonda. I za ovaj problem drenovački ribiči uz pomoć gradonačelnice Jozić pokušavaju naći rješenje. Dobili su obećanje iz Hrvatskih voda i direktora Taborskog, da će ovog proljeća izvesti radove na regulaciji tog dijela toka Orljave s izgradnjom nasipa između Orljave i ribnjaka, kao trajnog rješenja ovog problema, s čime će od poplava biti zaštićeno i nekoliko desetina hektara plodnog poljoprivrednog zemljišta na lijevoj obali Orljave.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI