Padom Agrokora do pobjede naroda…

Ivica Todorić
(FOTO: SBonline.net)

16.03.2017. | M.M./SBonline.net
Pregleda: 9066

Prvo da otklonimo mogućnost da će eventualnim ili sve realnim padom Agrokora isključivo pasti Ivica Todorić a ne Agrokor kao koncern a time niti zaposlenici neće završiti na ulici.

Naime po medijima se sve više provlači teza da se zbog razno raznih problema i ucjenjivačke politike želi maknuti Todorića te da su me oduzme dirigentska palica nad Agrokorom. Što bi bilo i razumljivo obzirom da je Republici Hrvatskoj dužan milijarde točnije šest milijardi kuna poreza. Da dopušteno mu je na nekakav način, zbog socijalne politike, zbog socijalnog mira ako hoćete i stabilnosti same države, ipak se radi o 60 tisuća uposlenika, samo što se nije trebalo dopustiti da dođe u takovu poziciju i na taj način mu se dopusti ono što se dopustilo.

Nerazumljivo je da se sam Todorić i njegov koncern smatrao najbogatijima u regiji a i šire, s druge strane tone u živi pijesak financijski, jednostavnije rečeno, bogat da, i ima zahvaljujući kreditima, ponajviše stranim i dopuštenom dugovanju državi. To bi vam došlo kao da primate bruto plaću i trošite je u cijelosti pa netko nekada kaže da treba vratiti razliku do neto plaće pa vas eto u tili čas u problemu.


Stvar je vrlo jednostavna, narodni rečeno, koncern Agrokor će se jednostavno vratiti svojim stvarnim vlasnicima odnosno onima koji su takav sustav i stvorili, bankama i državi, u kojim omjerima pokazat će revizija poduzeća, tko su vlasnici tih istih banaka, vjerovatno malo solventniji i bogatiji "Todorići”.


Uzmemo li u obzir radnički dio priče Agrokora, plaćanje uposlenika razno raznim bonovima i izrabljivačkom politikom poslovanja prema njima a preuzimanjem Agrokora sami radnici će vrlo vjerovatno osjećati boljitak jer će biti uposlenici nekih zapadnijih normalnijih vlasnika ili u manje vjerovatnijoj verziji biti će uposlenici države ako ćemo za ilustraciju uzeti slučaj Pevec.

Zaključno, čim se nekoga kalibra Todorić dopustilo razvlačiti po medijima na ovakav načim kraj mu je neizbježan. Živjeti i poslovati, bogatiti se u Hrvatskoj, dugovati silan porez Hrvatskoj a s druge strane financirati i sponzorirati Crvenu zvezdu iz Srbije, protupravno zauzeti izvore Jane te mnoga druge privatizacijsko/pretvorbene radnje a to sve na apsolutan uštrb Hrvatskog naroda, kraj je neizbježan, narod je povješću dokazano uvijek pobjeđivao pa tako i sada.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI