Najveći projekt u povijesti Pleternice ulazi u završnu fazu

Antonija Jozić
(FOTO: Grad Pleternica)

15.03.2017. | M.B./Pleternica.hr
Pregleda: 5481

Projekt aglomeracije Grada Pleternice, odnosno sustava odvodnje za kućanstva je ušao u završnu fazu. Upravo iz tog razloga pleternička gradonačelnica Antonija Jozić je danas potpisala ugovor sa direktorom tvrtke Tekija d.o.o, Antom Kolićem o suradnji na provedbi navedenog projekta koja uključuje sufinanciranje, pripremu i provedbu.

Jozić je istaknula kako joj je žao vremena koje je iza nas jer smatra kako je navedeni projekt, odnosno današnji potpis ugovora mogao doći i puno ranije. - Iskreno žalim što u prošloj Vladi nije bilo sluha za ovaj projekt te je on napredovao nikakvim ili minimalnim koracima. Da se tada radilo kao što se radi u posljednjih nekoliko mjeseci već smo mogli imati strojeve na terenu, a radove u poodmakloj fazi. Međutim veseli me činjenica da je ovaj projekt pri kraju te da ćemo nastaviti ovim tempom što je jamstvo za brzo rješavanje problema kanalizacije u našim selima - istaknula je Jozić.

Kazala je i kako je ovo najveći projekt ikada u Pleternici, vrijedan 146 milijuna bez PDV-a kuna od čega je Grad dužan osigurati svega 2,5 posto, odnosno 4 milijuna kuna te kako će sutra u Požegi zajedno sa predstavnicima Hrvatskih voda, resornog ministarstva i Tekijom imati zajednički sastanak. - Izgradnjom sustava odvodnje u našim naseljima rješavamo građanima veliki problem, ali i nastavljamo sa ciljem da Pleternica bude što uređenija za život, da naš okoliš bude čist i da podignemo kvalitetu života u našim mjestima - zaključila je.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI