Gorjelo po cijeloj županiji: Devet požara u dva dana!

Ilustracija - požar
(FOTO: Wikimedia)

26.03.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 4161

Sunčano vrijeme popraćeno vjetrom pogodovalo je širenju čak devet požara koji su na području Požeško-slavonske županije izbili tijekom petka i subote, saznajemo u Centru 112.

U petak je gorjelo u Kukunjevcu kod Lipika, gdje su na teren izašli vatrogasci DVD-a Dobrovac. Taj je požar brzo ugašen, ali ubrzo je izbio puno veći, između obližnjih mjesta Bukovčani i Lipički Skenderovac. Ondje je gorjelo čak 10 hektara suhe trave i niskog raslinja, a da bi ga ugasili, na teren su morali izaći vatrogasci triju DVD-ova: Dobrovac, Lipik i Pakrac.
Na požeškom je području gorjelo nisko raslinje između Komušine i Laza Ćosinih. Požar su ugasili vatrogasci JVP Požega, a četvrti je buknuo u Pleterničkim Brđanima. Gorjela su tri hektara trave.

U subotu je izbio slični požar u Cikotama kod Pakraca - na minsko sumnjivom području, zatim u Mihaljevcima kod Požege, gdje je gorjelo pola hektara šume i u Veseloj kod Pleternice - 400 metara četvornih trave. Spriječeno je širenje na obližnju šumu. U večernjim su satima izbila još dva požara: u Sovskom Dolu, na predjelu Donja Mala, gorjelo je nisko raslinje. Požear je izbio oko 20,30 sati. Do 22,15 vatrogasci DVD-ova Ruševo i Djedina Rijeka uspjeli su ga ugasiti i spriječiti širenje. U DVD-u Čaglin imali su jednu intervenciju na otvorenom prostoru uz cestu prema Ljeskovici, ali nije bilo potrebe za gašenjem.


- U svim je slučajevima gorjela suha trava i nisko raslinje, a požari su uzrokovani nepažnjom, tj. paljenjem otpada i smeća. Vatra se proširila zbog vjetra. Stvarno bih volio da vam mogu reći kako ne očekujemo nove požare, ali takve stvari ne može nitko predvidjeti, rekao je u subotu za 034Portal Goran Fridrich, voditelj smjene u Centru 112 Požega.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI