Nino Smolčić: ¨Gradska uprava i Gradska kuća su tijekom cijele godine otvorena za sve građane i to je smisao transparentnosti i rada¨

Dani otovrenih vrata Gradske kuće u Požegi
(FOTO: M.M.)

14.03.2017. | M.M.
Pregleda: 7456

Nakon što je 2015. godine prvi puta pokrenuta inicijativa "Dana otvorenih vrata Gradske kuće" Gradska uprava odlučila je da to preraste u tradiciju, ali i svojevrsnu obvezu prema sugrađanima kojima se želi pružiti brza i laka dostupnost informacija, te otvoreniji i pristupačniji način rada uprave. Tako je Gradska kuća danas i sutra otvorena za sve građane Požege koji ju žele vidjeti i posjetiti.

Gradska uprava s gradonačelnikom na čelu mora predstavljati prvu i posljednju instancu građana u rješavanju njihovih problema. Uloga Gradske uprave je da u svakom segmentu stoji građanima na raspolaganju te predstavlja mjesto rješavanja kako pojedinačnih tako i zajedničkih problema.





"Brojni naši sugrađani kada imaju neke potrebe ili su vezani za neke poslove s Gradskom upravom i dolaze ovdje, najavljuju se kako meni tako i stručnim službama u Gradu. Danas smo željeli približiti funkcioniranje Grada Požege svima koji god žele navratiti u Gradsku upravu i upoznati se s načinom rada od onih najmlađih generacija do naših sugrađana koji nisu imali vremena ili prigodu do sada zainteresirati se kako to u svakodnevnom životu i radu Grada djeluje se u Gradskoj upravi." - rekao je gradonačelnik Grada Požege Vedran Neferović





"Već treći puta obilježavamo "Dane otvorenih vrata Gradske kuće". Gradska uprava i Gradska kuća su tijekom cijele godine otvorena za sve građane i to je smisao transparentnosti i rada čemu mi ne samo da težimo nego smo zakonom i obvezni.

Što kroz zakon o pravu na pristup informacija, kroz otvorenost rada odluka koje se donose na Gradskom vijeću te kroz odluke koje idu kroz izvršnu vlast.

Bili ste svjedoci prijašnjih godina, nizom zanimljivih pitanja posjetitelja. Ono što žele pitati naši posjetitelji ili koji dolaze kao organizirane skupine polaznici osnovnih i srednjih škola, naravno mi danas i ovih dana očekujemo da nas svi zainteresirani građani dođu i pitaju sve ono što ih zanima ne samo kako bi vidjeli ove prostore Gradske uprave i vijećnice nego da nam postave pitanja koja ih interesiraju. Naravno vrata su otvorena ne samo danas nego tokom i cijele godine i mi smo ovdje svima njima na raspolaganju." - rekao je predsjednik Gradskog vijeća Nino Smolčić




Danas su u posjet Gradskoj kući došli učenici Osnovne škole Antuna Kanižlića kako bi se upoznali s Gradskom upravom i kućom te postavili nekoliko pitanja gradonačelniku u predsjedniku Gradskog vijeća.




Pitanja osnovnoškolaca nisu niti malo bila bezvezna već naprotiv pametna i zrela. Tako su se Gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća našli na "streljani" s pitanjima oko uvođenja školskih kuta, izgradnji nogostupa u Jagodnjaku, autobusnih stajališta, planovima Grada za daljnje ulaganje u infrastrukturu, da li će se gradonačelnik Vedran Neferović kandidirati za gradonačelnika na nadolazećim izborima i mnogim drugim interesantnim pitanjima.













Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI