NASLOVNAPOŽEGAPOLITIKAARHIV
Postoji li tajni arhiv o građanima Požege??

FOTO: opušteno.rs

DJELUJE LI UDBA JOŠ?

Postoji li tajni arhiv o građanima Požege??

12.03.2017. | A.M. PREGLEDA: 8290

U našu redakciju ponekad s lažnih e-mailova pristižu dosjei, bez imena i potpisa, o pojedinim građanima Požege, vjerojatno s namjerom da se te osobe u javnosti oblate.

Na osnovu tog anonimnog dostavljanja dokumenata od nama nepoznatih osoba, mi smo pokrenuli inicijativu kako bi rasvijetliti namjere i osobe koje stoje iza toga, i evo što smo uspjeli saznati.

Očigledno se neka osoba ili više njih, nama nepoznatog imena, u maniri starog sistema bivše UDBE bave sa sistemskim rušenjem naše slobode i demokracije u našoj Hrvatskoj a posebno na području Požege.


Nagađa se da desetljećima skupljaju dokumente iz sudskih, policijskih, poreznih i drugih ustanova i službi. U toj arhivi o popriličnom broju građana i žitelja županije nalaze se i oni koji su prisutni u gospodarskom, političkom i društvenim životu ovog grada i županije.


Namjera prikupljanja tih informacija i porijeklo tih dokumenata nam nije poznato, isto tako nije nam poznato radi li se o javnim ili strogo povjerljivim dokumentima iz gore navedenih ustanova, ali kad na mail dobijemo takav dosje možemo povjerovati da tu ima istine.

Zanimalo nas je kakav profil osoba može stajati iza takvih "udbaških" radnji pa smo napravili kratku forenzičku analizu. Svaka sličnost sa postojećim osobama je slučajna i nenamjerna, i ovdje se radi isključivo o profilu fiktivne osobe koja bi na takvo što bila spremna, bar do završetka moguće istrage.

Osoba ili osobe koje eventualno posjeduju takav arhiv imaju namjeru da za svoju korist ili iz zabave na druge osobe utječe s ucjenama, prijetnjama slobodom i donošenju slobodnih odluka tih ucijenjenih, a sve u cilju kontrole djelovanja.

Osoba je vjerojatno bila ili je još uvijek ovisna o alkoholu ili kakvim drogama, može se i nagađati da su joj se u prošlosti dogodile teške tragedije ili nesreće pa je za pretpostaviti da postoji vjerojatnost depresije ili čak šizofrenije koja nije izliječena.

Osoba je umrežena u obiteljskom okruženju u kojemu nije dozvoljeno ili poželjno da se sazna za navedene poremećaje. Obitelj je situirana u društvu i vjerojatno vrlo ugledna, čak je moguće da je netko iz obitelji ili više njih gradski ili državni dužnosnik ili ugledni poduzetnik.

To bi bio i način na koji se takav arhiv više godina može hraniti s dokumentima ali isto tako i uspješno braniti od mogućnosti da se otkrije.

Nadalje se nagađa da se ta osoba ili osobe ekscesivno bave sa širenjem mržnje i iživljavanjima nad slabijim dijelovima obitelji ili društva.

Najvjerojatnije se takve osobe bave i s lažnim profilima na društvenim mrežama kao sto je facebook ili drugo, isto tako mogu se baviti s širenjem laži ili neistina i širenjem mržnje u društvu, naravno i u ovom slučaju preko lažnih e-mail adresa ili facebook profila.

Takve osobe moraju imati naprednu tehničku naobrazbu koja im omogućuje aktivno praćenje informacijskih tehnologija, omogućava utjecaje te posjeduju velik dio informatičke opreme, no i u svom domu se osjećaju nesigurno. Vjerojatno imaju ugrađen sistem video nadzora nad privatnim vlasništvom.

Nagađa se da takva arhiva ako postoji, da je bila više puta u opasnosti da se otkrije, tako da se vjerojatno povremeno skriva i seli na druge adrese, možda kod nekih poznanika ili čak što je vjerojatnije u kućama ili stanovima visoko pozicioniranim osoba, posto se misli da su tu najbolje zaštićeni.

Ipak se takva arhiva mora povremeno pomicati i potrebno je više ruku. Ako netko ima kakvih saznanja ili čak je vidio da stvarno takvi tajni spisi postoje, trebao bi se javiti državnim organima a ako ima straha od nekih posljedica, može to učiniti i anonimno.

Ako imate saznanja o postojanju takvog arhiva, najpametnije je javiti takvu informaciju ravno u Zagreb, u neko od tijela koje takve stvari istražuju jer lokalne organizacije često bivaju pod utjecajem vlasnika arhiva te on bude na vrijeme upozoren ukloniti arhivsku građu na sigurnu lokaciju.

Zaključno, želimo ponoviti da mi do sada nemamo saznanja o stvarnom postojanju takve arhive ili imenima koja stoje iza toga, i da je ova analiza sastavljena na osnovu znanja forenzike, ipak ako netko nešto zna dužan je sebi i društvu, da u najmanju ruku anonimno prijavi svoje spoznaje državnim organima.

Na kraju želimo i naše sugrađane ohrabriti sa izjavom:

Niste sami…idemo zajedno boriti se protiv udbaškoga režima i njihovi nepravdi za slobodnu i demokratsku Hrvatsku....

...........Nećete, nećete i nećete nas slomiti .............

Tagovi: udba, tajni arhiv, požega, politika, mrak, tama

POŽEGA VRIJEME

48 SATI NA 034PORTALU

.

Kod N. Gradiške poginuo 40-godišnjak, automobilom se zabio u kuću

.

U Požegi održan Aikido susret u organizaciji Hrvatskog Aikido saveza i Aikido kluba ʺAikikai Požegaʺ

.

Uvodi se novi plan rada bolnica, najavljena zapošljavanja u zdravstvu

.

Grad Požega raspisao je javni natječaj za prodaju građevinskog zemljišta

.

Plamene poražen na gostovanju kod Medveščaka u 3. kolu Premijer košarkaške lige

.

Zainteresiranost za cijepljenje protiv gripe je sve veća: Provjerili smo ima li dovoljno doza cjepiva u ordinacijama?

.

Dinko Zima: ʺVeć godinama imamo vlast u gradu Požegi kojoj nije stalo do ulaganja u sportsku infrastrukturu i zdravlja građanaʺ

.

Društvo Multiple skleroze - Otvoren Društveni centar za rekreaciju i rehabilitaciju osoba s invaliditetom

.

Ovog nema ni u restoranu! Trik za najhrskaviji domaći krumpir iz pećnice

.

Vikend obilježili pijani vozači, prometne nesreće i 120 prekršaja u prometu

.

Policija za vikend imala posla; krađe i provale, tučnjave, predaja oružja, psi bez nadzora....

.

Izuzevši pobjedu Lipika, ostale nogometne utakmice obilježili porazi

.

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj su zabilježena 393 nova slučaja zaraze virusom

.

Epidemiologinja: Moguće je do kraja tjedna i 2000 zaraženih dnevno

.

Radna akcija HPD ʺSokolovacʺ

.

Plesna radionica Ilijane Lončar vratila se iz Zagreba s pregršt nagrada

.

Struje danas neće biti .....

.

U PSŽ trenutno je aktivno 80 slučajeva zaraze korona virusom

.

Vrijeme danas pretežno sunčano, najviša dnevna temperatura od 12 do 16°C

.

Preminuo svećenik Požeške biskupije Vjekoslav Marić

.

Vesna Pisarović: ʺIako već 15 godina ne živim u Hrvatskoj, sanjam o požeškim brdima!ʺ

.

Gotovo 150 tisuća građana će sutra biti ovršeno

.

Od četvrtka su ponovo otvoreni granični prijelazi za pogranični promet između BiH i HR

.

Najbolji i najlakši način: Kako savršeno ispeći kestene u pećnici?

.

Danas očekivano nešto manji broj novooboljelih

.

Danas Crkva slavi sv. Luku evanđelista, zaštitnika liječnika i umjetnika

.

Slavonski Indiana Jones na njivama pronalaze vrijedno blago

.

Lipkom d.o.o. - obavijest povodom blagdana Svih svetih

.

Danas smo na 86 aktivnih slučajeva, od jučer sedam novooboljelih

.

Pretežno sunčano, danas bez kiše

FOTONALAZ

Idete na put? Sve informacije na jednom mjestu