8. Sajam antikviteta i rukotvorina u Požegi, 11.3.2017.

8. sajam antikviteta Požega
(FOTO: A.I.)

11.03.2017. | A.M.
Pregleda: 6073

Nakon dosadašnjih održanih sajmova u Požegi i ove godine je organiziran Sajam antikviteta, u suradnji Turističke zajednice Grada Požege i urednika Požeške Kronike, Vlade Protića.

Izlagači su bili iz Slavonije i ostalih krajeva Lijepe naše. Izlagači su na štandovima ponudili različite predmete, ručne radove, stare knjige, posudje, domaće proizvode poput sira, likera, aronije i slično.




"Bavimo se proizvodnjom aronije, proizvodimo matični sok od aronije i aronija čaj. Imamo zasađeni voćnjak, prve sadnice smo zasadili prije 3 godine. Aronija nije zahtjevan biljka, ona se samo navodnjava i okopava. Berbe su u osmom mjesecu, brati se može ručno i strojno, preradu vršimo u Belom Manastiru. Aronija je dosta tražena iako baš nema tržišta, već sami se borimo po sajmovima, iako ljudi su već upoznati s njom, jako je zdrava i dobra za krv", ispričala je Sunčica Baša.




"Krenula sam s jednom maramom, koju sam htjela napraviti unuci za nošnju koja je tada bila u članica jednog KUD-a. I tako sam i krenula, jako to volim raditi i tako se proširilo dalje na druge predmete", rekla je Milka Barac iz Brodskog Stupnika.



Posjetitelja je bilo u velikom broju te se za svakog našlo ponešto zanimljivo. Starije generacije će se prisjetiti prošlih vremena te će zasigurno pronaći neki predmet koji bi možda ponovno voljeli imati, a mlađe generacije ponajviše privlači ručna izrada nakita.

Fotogaleriju 8. Sajma antikvitetima možete pogledati ovdje.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI