Gradonačelnica Pakraca sudjelovala na Kongresu poduzetnica jugoistočne Europe

Anamarija Blažević i Vinko Kasana
(FOTO: 034 portal)

09.03.2017. | M.B.
Pregleda: 2803

Virtualni ženski poduzetnički centar i Grad Zagreb organizatori su drugog po redu Kongresa poduzetnica jugoistočne Europe koji je jučer održan na zagrebačkom Velesajmu, a na kojem je, kao poseban gost sudjelovala i pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević.

Na Kongresu se jučer okupilo oko tisuću poduzetnica iz BiH, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Bugarske, Albanije i Hrvatske, a ovo najveće poslovno okupljanje poduzetnica ovog dijela Europe zamišljeno je kao platforma za razmjenu iskustava, stvaranja poslovnih kontakata, kao i povezivanja i unaprjeđenja poslovne mreže poduzetnica.

- Dojmila me se ova odlična ideja, kao i energija koju sam jučer vidjela među ženama poduzetnicama. Definitivno je pohvalno što se na ovaj način direktno daje potrebna podrška ženama u poduzetništva. Ali svi skupa vidimo da se vremena mijenjaju, žene su sve uključenije ne samo u poduzetništvo nego u cjelokupni poslovni i društveni život i vjerujem da u skorije vrijeme uopće više neće biti potrebno posebno naglašavati da se radi o ženama. Uspostavljen je kontakt s Virtualnim ženskim poduzetničkim centrom i voditeljicom Sanelom Dropulić i uskoro planiramo proširiti suradnju na konkretne akcije na našem području. Jer sigurna sam da među nama ima i poduzetnica i poduzetnika koji možda imaju dobru ideju, ali imaju razne probleme u realizaciji ili ih se jednostavno boje pokušati realizirati. Zato ćemo pronaći način da ih u tome podržimo i tako im damo priliku da se razviju u poduzetničkom smislu, rekla je nakon Kongresa gradonačelnica Blažević.


Kongres poduzetnica jugoistočne Europe održan je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović, a na njemu se posebno predstavio i Grad Lipik. Tom prigodom je gradonačelniku Vinku Kasani uručena Povelja o Gradu prijatelju ženskog poduzetništva, čime je Lipik, uz Zagreb, Zaprešić i Novu Gradišku postao jedan od prva četiri grada koja su stekla ovu titulu kroz projekt "Grad prijatelj ženskog poduzetništva".



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI