¨Moja knjiga može pomoći nekome tko je izgubio voljenu osobu¨

Ivana Plechinger u Požegi
(FOTO: M.B.)

08.03.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 7109

Tražilo se mjesto više večeras u Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega gdje je spisateljica i radijska voditeljica, nekada pjevačica, Ivana Plechinger predstavila svoju knjigu pod nazivom "Ono što ostaje uvijek ljubav je". Osim ravnateljice Gradske knjižnice i ostalih djelatnika, domaćin je bio gradonačelnik Neferović koji je svim damama na ulazu čestitao Dan žena i darivao ih ružama.



Ravnateljica knjižnice Aleksandra Pavlović rekla je na početku kako se svake godine trude dovesti gošću na Dan žena te da im je iznimno drago što je to ove godine Ivana Plechinger. "Odlučile smo organizirati događaj za sve naše prijateljice, suradnice i žene povodom Dana žena koje doprinose kvaliteti rada ove ustanove", rekla je gospođa Pavlović.





Knjiga "Ono što ostaje uvijek ljubav je" nastajala je dok je autorica Ivana prolazila kroz teško razdoblje svog života, a to je gubitak oca za kojeg kaže da joj je bio životni oslonac i optimizam. "Počela sam pisati kad mi je preminuo otac jer je to za mene bilo jedno vrlo traumatično razdoblje. Nešto me je natjeralo na pisanje i tako mi je bilo lakše pa sam nastavila pisati dalje. Prvotno, moje pisanje nije bilo namjenjeno da se pretvori u knjigu, već sam to pisala svojoj djeci kako bi im bilo lakše kada budu prolazili kroz neka teška razdoblja u životu. No, nakon što su tekst pročitali moj suprug i prijateljice, rekli su da to ne smije ostati samo na kompjuteru. I evo nas ovdje, knjiga je izdana" rekla je za početak autorica knjige Plechinger.



Knjiga govori o tome kako se nositi s tugom, kako ne dozvoliti da patnja preuzme naš život, kako se boriti s time ako misliš da ti u životu nedostaje obilja, kako lakše voljeti samog sebe, kako odgajati djecu te može pomoći nekome tko izgubio voljenu osobu. "U knjizi je sve ono što je meni pomoglo da živim ljepše i bolje se osjećam i ona nije autobiografija, već samo malim dijelom govori o mom životu", dodaje Ivana.



Ivana Plechinger rekla je za kraj kako je u pripremi nova knjiga jer stalno nešto piše i da ima tu sreću što se njeno pisanje svidjelo izdavačima. Kaže kako se u novim recima krije nekakva nada i radost te da će knjiga izaći na svjetlo dana samo ako bude uz rame knjizi "Ono što ostaje uvijek ljubav je".





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI