Korizmena akcija- ¨Donesimo nadu¨

Donesimo nadu
(FOTO: CARITAS)

08.03.2017. | Požeška biskupija
Pregleda: 2018

Vođen mišlju "Krist danas i uvijeke, naša nada", Caritas Požeške biskupije provodi korizmenu akciju "Djeca djeci" pod geslom "Donesimo nadu".  Čineći mala djela milosrđa u korizmi, pozvani smo donijeti nadu u bolju budućnost onima koji se nalaze u životnim teškoćama, posebice djeci. Cilj akcije jest kroz korizmene kasice prikupiti novčana sredstva koja će pomoći u  opremanju  školarca iz potrebitih obitelji na početku nove školske godine.

Akcija se provodi u suradnji sa svim župama i vjeroučiteljima naše Biskupije te će biti predstavljena posebno djeci i mladima kroz kateheze gdje će od svojih župnika i vjeroučitelja moći dobiti kasice za prikupljanje svojih milodara. Na taj način mladi i djeca jačaju svoju vjeru, utvrđuju kako Krist jest i ostaje naša istinska nada u svim našim životnim radostima i nedaćama te razvijaju osjećaj za bližnje u potrebi.

Korizmeni dar prikupljen kroz korizmene kasice krizmanici će na Veliki četvrtak donesti na misu posvete ulja u požešku Katedralu te ga  prinijeti za prikazni dar.


Prikupljene priloge za djecu možete uplatiti i na žiro račun Caritasa Požeške biskupije HR4223860021130011296 (Vukovarska 7, Požega) te o uplati i podatcima o uplatitelju obavijestiti na [email protected]  ili na adresu Caritasova tajništva, Vukovarska 7, Požega gdje je dar moguće i predati.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI