Kako su županijski prvoligaši odradili prijelazni rok

Naslov slike
(FOTO: 034 portal)

08.03.2017. | M.J.
Pregleda: 8008

S prvim danom ožujka završen je zimski prijelazni rok za Požeško slavonske županijske prvoligaše, a bilo je poprilično prometno gotovo u svim klubovima. Jedini koji nisu ozbiljnije "trgovali" tokom zime su Požega, Kaptol i Tim osvježenje. Jesenski prvak je u zimi ostao tek bez Josipa Zrilića, a Timovci bez Marka Banožića i Maria Larme. Kaptol je tokom zime ostao bez vrlo važne karike, Josipa Pavića koji je prešao u Slavoniju.

Dakle trojac sa vrha ljestvice je bio prilično miran, nisu niti imali razloga za puno mjenjanja kadra pošto su sasvim sigurno zadovoljni odrađenim tokom jesenskog dijela prvenstva, ali zato su oni u donjem dijelu ljestvice bili puno aktivniji. Najviše posla odradio je Dinamo koji će se sasvim sigurno svim silama boriti za ostanak u prvoligaškom društvu, ali ih i čeka najteži posao. Marko Banožić, Krešimir Plešić i Marko Marić su sigurno prava pojačanja, dok je ogroman hendikep odlazak Jospia Ciglara. Dinamo će s klupe voditi Goran Vrgoč koji je nasljedio Milana Tomljenovića.

Na ljestvici ispred Dinama, sa 4 boda prednosti su Sloga i Croatia koje su isto tako radili na igračkom kadru. Najveća pojačanja i jednima i drugima su stigli upravo iz onog drugog kluba. Sloga i Croatia su razmjenili napadače, iz Mihaljevaca je u Trenkovo otišao iskusni Bradić, a u u kontra smjeru prešao je mladi Zaler. U Slogu je stigao i Ivan Lončar iz Mladosti, a ozbiljno pojačanje bi mogao biti i Ivan Kakuk koji se vratio s rada na Jadranu. Croatia je uz Zalera u svoje redove dovela i jedno zaista zvučno ime, Tomislava Vukoju koji ako se spremi bi mogao biti veliki adut u borbi za ostanak. Dolaskom Ivana Supana i Mije Jozića riješeno je i vratarsko pitanje koje je bilo rak rana Croatije u jesenskom dijelu prvenstva.


Po imenima najbolji posao jesenas odradilo je ipak Kutjevo koje sprema momčad za sljedeću sezonu, pošto s ovim kadrom u koji su sada iz BSK-a stigli Albert Hel i Ivan Franjić unatoč trenutno tek 9. mjestu na ljestvici Kutjevo ne bi smjelo imati nikakvih problema oko ostanka. Papuk je bez sumnje napravio najveću kupovinu, u koprodukciji s općinom kupili su stadion, a što se igračkog kadra i oni djeluju nešto jače nego jesenas, stigao je Marko Suljić iz Jakšića, Ivan Margeta iz Slavonca te Marko Srebrović iz Mladosti.


Lipik i Slaven imaju lijepu bodovnu prednost pred Dinamom od 7 bodova, no niti oni ne spavaju mirno, dvije pobjede Vidovčana i eto problema za ova dva kluba ako ne krenu dobro u prvenstvo, a u prvom kolu se međusobno sastaju u Lipiku. U Lipiku su odradili sjajan posao tokom zime, trener Kužilek na raspolaganju ima momčad koja za 1. ŽNL ima zaista mnogo kvalitete, a posljednjeg dana prijelaznog roka stigao je iz Libertasa i Matija Šimunović kao još jedna čvrsta defanzivna karika. Prije njega su u Lipik došli Goran Andričić, Marian Bosnar, Marko Šafar, Davor Jozipović, Mario Galešić, a zaigrati će i sam Kužilek. Slaven je tokom zime u svoje redove doveo Tihomira Živanovića iz Sulkovaca, Maria Larmu iz Kuzmice te Marka Jelića iz BSK-a, dok je klub napustio ponajbolji jesenski igrač Vedran Demše koji će ovog proljeća igrati za Omladinac iz Čaglina.

Dojam da dosta slabiji ulaze u proljeće ostavljaju Jakšić i BSK Buk koji su ostali bez dosta važnih igrača, no i jedni i drugi svakako imaju podosta kvalitetan kadar ali i dosta bogat bodovni fond da se ne bi smjeli nikako dovesti u situaciju da strahuju za ostanak u prvoligaškom društvu.

S obzirom da je Požega stvorila doista veliku bodovnu zalihu od čak 8 bodova, da od momčadi iz samog vrha gostuju u Kuzmici, a BSK i Kaptol dočekuju na Rekreaciji, čini se da neće biti puno uzbuđenja oko toga tko će biti prvak. Nasuprot tomu, u borbi za ostanak bi moglo biti vatreno. Moglo, pod uvjetom da Dinamo proigra, da krene osvajati bodove. A već prvo proljetno kolo bi moglo donjeti puno odgovora, naime supervažnu utakmicu u Trenkovu će igrati Sloga i Dinamo…


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI