Planinari HPD-a Sokolovac obilježili Dan planinara

Dan planinara s HPD "Sokolovac"
(FOTO: M.B.)

07.03.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 6544

Ni kiša nije omela članove HPD-a "Sokolovac" da obilježe danas Dan planinara u Šetališnoj zoni u Požegi. HPD "Sokolovac" okuplja ljubitelje prirode i planinare koji doprinose sebi i zajednici.



"HPD Sokolovac Požega već četvrtu godinu za redom obilježava Dan planinara 7. ožujka svake godine. Mi ovim putem želimo naše sugrađane upoznati s aktivnostima društva, predstaviti naš promidžbeni materijal te pozvati ih da se druže s nama u planini. Planinarenje nije samo odlazak na planinu i besciljno lutanje, nego je to i ekološka osvještenost, širenje svijesti o zaštiti prirode. Također markiramo, označavamo planinarske puteve i staze, brinemo o planinarskim objektima te se međusobno družimo. Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i tako promjene današnji stil života koji je vezan uz računalo. Drago nam je da su se u obilježavanje Dana planinara uključila i druga planinarska društva jer smo mi prije četiri godine bili jedini koju su obilježavali naš dan", govori predsjednik HPD "Sokolovac" Predrag Livak.





Mlada planinarka Ivana kaže kako planinari od malena, a službeno je član HPD-a "Sokolovac" od prošle godine kada je završila planinarsku školu. "Planinar je osoba koja voli prirodu i sve ono što dolazi uz prirodu, okoliš, biljke, životinje i ima ekološku osvještenost. U planinarskoj školi učila sam o orijentaciji, snalaženju, markaciji te se definitivno nakon edukacije puno bolje snalazim u orijentaciji. Nakon polaganja markacijskog tečaja iduće jeseni, postat ću član markacijske sekcije", rekla nam je planinarka Ivana.



"Planinarenje nije besciljno lutanje po brdima i osvajanje već osvojenih vrhova s kojih ionako ubrzo siđemo, planinarstvo je način i stil života!"


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI