Veleposlanici u Požegi pohodili Katedralu i Dijecezanski muzej

Posjet akreditiranog Diplomatskog zbora u Republici Hrvatskoj Požegi
(FOTO: M.M.)

05.03.2017. | M.M
Pregleda: 4965

Na poziv predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović tridesetak veleposlanika boravilo je 3. ožujka u Požeško-slavonskoj županiji. Među njima je bio i dekan Diplomatskog zbora akreditiranog u Republici Hrvatskoj apostolski nuncij msgr. Alessandro D`Errico. Za vrijeme svog boravka u Požegi veleposlanici su između ostalog pohodili Katedralu Sv. Terezije Aviske i Dijecezanski muzej.



Gospodu veleposlanike na čelu s Apostolskim Nuncijem pred Katedralom su dočekali Josip Krpeljević, generalni vikar i kanonik lektor, Ivica Žuljević, katedralni župnik i prepošt požeškoga Stolnog kaptola Sv. Petra, i uvaženim posjetiteljima priopćio osnovne informacije o Katedrali, oni su sa zanimanjem razgledali njezinu unutrašnjost. Impresioniran izgledom Katedrale nakon njezine obnove, nuncij D`Errico je rekao kako ona spada među najljepše hrvatske katedrale. Dok su razgledavali katedralnu Riznicu, veleposlanici su imali prigodu čuti i zvuk katedralnih orgulja na kojima je zasvirao katedralni orguljaš Mario Večerić. Ugledni gosti potom su se spustili u kriptu Katedrale i ondje pohodili kapelu sv. Ivana Pavla II. Nakon razgledavanja Katedrale uputili su se u obližnji Dijecezanski muzej gdje su pod vodstvom djelatnice Biskupskog ordinarijata Nikoline Mandić razgledali sve njegove dijelove. Završivši razgledavanje veleposlanici su na trgu ispred zgrade muzeja načinili zajedničku fotografiju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI