Slavonija opet u igri: Prva pobjeda od Golubovog dolaska

22.10.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 6029

U današnjim utakmicama favoriti iz Požege i Pakraca nisu dozvolili nikakva iznenađenja. Športski nogometni klub Slavonija iz Požege ostvario je značajnu pobjedu na domaćem stadionu protiv Mladosti iz Pavlovaca. Požežani su rezultatom 5:0 opet pokazali da mogu vladati terenom, igrom i da zaslužuju povratak ka vrhu ljestvice.

Novi igrač Slavonije, donedavni igrač Kaptola Mile Pavelić bio je dvostruki strijelac, što znači da se dovođenje njega u požeški klub brzo pokazalo dobrim potezom. Golove su još zabili Mislav Včelik, Mirko Pilić i Antoni Širić. Na strani gostiju najviše se iskazao golman Branko Kovačević. Iako je primio 5 komada, moglo je biti i puno više da nije bilo nekoliko njegovih fantastičnih obrana. Gosti su se također u nekoliko navrata približili golu Slavonije, ali nisu to bile opasne prijetnje te im je nedostajala realizacija.

Dražen Marjanović, trener Mladosti je nakon utakmice čestitao pobjedniku.
- Domaćini su zasluženo pobijedili. Rezultat je samo malo previsok - rekao je Marjanović.


Iako je ovo prva pobjeda u zadnjih 5 tjedana otkako je sjeo na klupu Slavonije, trener Pero Golub nije bio pretjerano oduševljen rezultatom.
- Nijednoj pobjedi se ne gleda u zube, ali još se tu puno mora raditi. Puno smo se ispromašivali. To su uglavnom mladi i neiskusni igrači, treba još raditi na disciplini - komentirao je Golub za 034portal.


FOTO Pogledajte fotogaleriju s utakmice u Požegi

Hajduk razbio Sulkovce, a Požega Vidovce

U ostalim današnjim utakmicama 11. kola 1. županijske nogometne lige, Nogometni klub Hajduk iz Pakraca na domaćem je stadionu uvjerljivo svladao Sulkovce rezultatom 7:0. Tako su se Pakračani iskupili za prošlotjedni visoki poraz u Eminovcima.

NK Požega slavio je u gostima protiv Dinama iz Vidovaca, i to rezultatom 0:5. Na poluvremenu je bilo 0:3.
- Trenutačno proživljavamo svojevrsnu sportsku krizu i moramo naći način da se dignemo iz nje. Nemam pritužbe ni na suce, a igrali smo u punom sastavu. Nemamo opravdanja. Možda je to zato što smo se svi u zadnje vrijeme usredotočili na upravu i na uređenje stadiona pa se to negativno odrazilo na igru - komentirao je Ivica Čabraja, trener Vidovčana teški poraz od Požege.

U drugom derbiju začelja također su slavili gosti. Dinamo iz Rajsavca tijesnom je pobjedom 2:3 izvukao tri boda u Kutjevu.

Sutrašnje utakmice

U nedjelju se igraju preostale utakmice 11. kola 1. ŽNL. Derbi kola igrat će se u Kaptolu gdje kod vodećih domaćina u goste dolaze trenutačno drugoplasirani Eminovci. Gostima treba pobjeda da bi zadržali drugo mjesto, a Kaptolu je praktički svejedno jer već ima 5 bodova prednosti. Eminovci su u prvih 10 kola jedina neporažena momčad. Hoće li tako biti i nakon Kaptola, vidjet ćemo sutra.

U drugoj utakmici, koja bi trebala biti jednako zanimljiva, Jakšić dočekuje Kamen iz Vetova. Vetovčanima treba pobjeda da ne padnu na peto mjesto, a Jakšiću da se priključi gornjem dijelu tablice.

Tim osvježenje iz Kuzmice gostuje kod BSK Bazinatoursa u Buku, Papuk kod Croatije u Mihaljevcima. Croatia igra bez osam (?!) standardnih igrača, naime svi su ozlijeđeni.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI