U Obrtničkoj školi edukacija trenera za osposobljavanje radnika za energetski učinkovitu gradnju

Osposobljavanje trenera za energetski učinkovitu gradnju
(FOTO: M.M.)

04.03.2017. | M.M
Pregleda: 4454

Jučer je u Obrtničkoj školi u Požegi počelo predavanje za osposobljavanje trenera za provođenje Programa izobrazbe radnika za energetski učinkovitu gradnju po programu CROSKILLS.




To je projekt čiji je cilj izobrazba građevinskih radnika u poslovima energetske obnove zgrada, gdje se prepoznalo ne samo u Hrvatskoj nego i na nivou Europske unije da postoje problemi prilikom izvedbe energetske obnove gdje se javljaju građevinske štete, tako da ovaj projekt je financiran od Europske unije i provodi se ne samo u Republici Hrvatskoj nego i u Europskoj uniji.






"Imali smo javni poziv za trening centre, tako da se jučer i danas u Obrtničkoj školi u Požegi održava edukacija za trenere koji će onda educirati građevinske radnike koji su vezani za energetsku učinkovitost.

Danas su s nama djelatnici škole koji su se prijavili kao treneri ali i građevinski inžinjeri koji će provoditi te edukacije.

Mi im osiguramo besplatne materijale u okviru projekta te govorimo o tome što trebaju naglasiti građevinskim radnicima kako bi se izbjegle štete u obliku kondenzacije, pojave gljivica, nekvalitetne postavljanja toplinske izolacije i sl." - rekla nam je koordinatorica projekta Nina Štirmer koja je ujedno i profesorica na Građevinskom fakultetu u Zagrebu.




Kroz ovaj projekt educirati će se 1200 radnika, a edukacija za radnike počinje krajem ožujka ili početkom travnja pa svi zainteresirani mogu se javiti, a radi se o zanimanjima fasadera, zidara, montera suhe gradnje, krovopokrivača i ostalih zanimanja.






Tomislav Kajfeš jedan je od predavača i dolazi iz firme "Kajfa" proizvodnja PVC i aluminijske stolarije iz Gornjeg Stupnika.

"Nas su angažirali u okviru ovog projekta vezano za edukaciju oko ugradnje energetski efikasne stolarije i oko problema koji se događaju na terenu.

Edukacija je tu jako bitna jer se ne prate nove tehnologije i materijali pogotovo kada razgovaramo o vanjskoj ovojnici, te ja kao jedan od predavača i partnera u ovom projetu ih na to upućujem." - rekao nam je Tomislav










Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI