U Požegi održana vjeronaučna olimpijada

Vjeronaučna olimpijada
(FOTO: Požeška biskupija)

03.03.2017. | Požeška biskupija
Pregleda: 4167

U organizaciji Katehetskog ureda Požeške biskupije teAgencije za odgoj i obrazovanje 2. ožujka je održano biskupijsko(međužupanijsko) natjecanje iz vjeronauka za osnovne i srednje škole. Temaovogodišnjeg natjecanja je »Misijska djelatnost Crkve«. Vjeronaučna olimpijadasastojala se od tri natjecateljske discipline: testa, tombole i kviza »Tko želibiti Isusov milijunak«. Škola domaćin za natjecanje učenika osnovnih škola bilaje Katolička osnovna škola u Požegi, a za učenike srednjih škola Katolička gimnazijas pravom javnosti u Požegi.

Ovom natjecanju su prethodila školska odnosno županijskanatjecanja u šest županija koje obuhvaća Požeška biskupija. Tako su županijskanatjecanja za učenike osnovnih škola održana za Požeško-slavonsku županiju u OŠZdenka Turkovića u Kutjevu, za Virovitičko-podravsku županiju u OŠ JosipaKozarca u Slatini, za Brodsko-posavsku županiju u OŠ Đuro Pilar u SlavonskomBrodu, za Osječko-baranjsku županiju u OŠ Antuna Mihanovića u Osijeku, a zaBjelovarsko-bilogorsku i Sisačko-moslavačku županiju u OŠ Novska u Novskoj. Natemelju postignutih rezultata na županijskim natjecanjima nabiskupijsko/međužupanijsko natjecanje se plasiralo deset ekipa osnovnih školaPožeške biskupije. Svaka županija je bila zastupljena barem jednom školskomekipom, a neke i s više ekipa prema kriteriju izvrsnosti, tj. broju osvojenihbodova.




Na prvom i drugom dijelu biskupijskog (međužupanijskog)natjecanja osnovnih škola koji se odvijao u prostorima Katoličke osnovne školesudjelovale su ekipe iz OŠ "Matija Gubec" iz Cernika, OŠ "Davorin Trstenjak" izČađavice, OŠ Vladimira Nazora iz Daruvara, OŠ Zdenka Turkovića iz Kutjeva, OŠ"Mato Lovrak" iz Nove Gradiške, OŠ braće Radića iz Pakraca, OŠ Hinka Juhna izPodgorača, Katoličke osnovne škole u Požegi, OŠ Ivane Brlić-Mažuranić izVirovitice i OŠ Vladimir Nazor iz Virovitice. Nakon trećeg dijela natjecanjanajbolja je bila ekipa iz OŠ Ivane Brlić-Mažuranić iz Virovitice s mentoricomKristinom Černoga.


Biskupijskom (međužupanijskom) natjecanju iz vjeronauka zasrednje škole koji se odvijao u prostoru Katoličke gimnazije s pravom javnostiu Požegi pristupile su: Ekonomska i turistička škola iz Daruvara, Gimnazija izDaruvara, Tehnička škola iz Daruvara, Elektrotehnička i ekonomska škola iz NoveGradiške, Gimnazija iz Nove Gradiške, Srednja škola iz Novske, Srednja škola"Stjepan Ivšić" iz Orahovice, Srednja škola iz Pakraca, Ekonomskaškola iz Požege, Gimnazija iz Požege, Katolička gimnazija s pravom javnosti izPožege, Obrtnička škola iz Požege, Poljoprivredno-prehrambena škola iz Požege,Tehnička škola iz Požege, Industrijsko-obrtnička škola iz Slatine, GimnazijaPetra Preradovića iz Virovitice, Industrijsko-obrtnička škola iz Virovitice,Katolička klasična gimnazija s pravom javnosti u Virovitici, Strukovna škola izVirovitice i Tehnička škola iz Virovitice. Najbolja je bila ekipa Gimnazije izPožege s mentorom Ivom Grbešom, odnosno zamjenskim mentorom vjeroučiteljicomTajanom Grbeš.

Pobjedničke ekipe iz osnovne i srednje škole predstavljat ćePožešku biskupiju na državnoj Vjeronaučnoj olimpijadi koja će se održati od 5.do 7. travnja ove godine. u Topuskom.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI