NASLOVNAPOŽEGADRUŠTVOARHIV
U Požegi održana vjeronaučna olimpijada

FOTO: Požeška biskupija

IZ PROGRAMA POŽEŠKE BISKUPIJE

U Požegi održana vjeronaučna olimpijada

03.03.2017. | Požeška biskupija PREGLEDA: 3782

U organizaciji Katehetskog ureda Požeške biskupije te Agencije za odgoj i obrazovanje 2. ožujka je održano biskupijsko (međužupanijsko) natjecanje iz vjeronauka za osnovne i srednje škole. Tema ovogodišnjeg natjecanja je »Misijska djelatnost Crkve«. Vjeronaučna olimpijada sastojala se od tri natjecateljske discipline: testa, tombole i kviza »Tko želi biti Isusov milijunak«. Škola domaćin za natjecanje učenika osnovnih škola bila je Katolička osnovna škola u Požegi, a za učenike srednjih škola Katolička gimnazija s pravom javnosti u Požegi.

Ovom natjecanju su prethodila školska odnosno županijska natjecanja u šest županija koje obuhvaća Požeška biskupija. Tako su županijska natjecanja za učenike osnovnih škola održana za Požeško-slavonsku županiju u OŠ Zdenka Turkovića u Kutjevu, za Virovitičko-podravsku županiju u OŠ Josipa Kozarca u Slatini, za Brodsko-posavsku županiju u OŠ Đuro Pilar u Slavonskom Brodu, za Osječko-baranjsku županiju u OŠ Antuna Mihanovića u Osijeku, a za Bjelovarsko-bilogorsku i Sisačko-moslavačku županiju u OŠ Novska u Novskoj. Na temelju postignutih rezultata na županijskim natjecanjima na biskupijsko/međužupanijsko natjecanje se plasiralo deset ekipa osnovnih škola Požeške biskupije. Svaka županija je bila zastupljena barem jednom školskom ekipom, a neke i s više ekipa prema kriteriju izvrsnosti, tj. broju osvojenih bodova.
Na prvom i drugom dijelu biskupijskog (međužupanijskog) natjecanja osnovnih škola koji se odvijao u prostorima Katoličke osnovne škole sudjelovale su ekipe iz OŠ "Matija Gubec" iz Cernika, OŠ "Davorin Trstenjak" iz Čađavice, OŠ Vladimira Nazora iz Daruvara, OŠ Zdenka Turkovića iz Kutjeva, OŠ "Mato Lovrak" iz Nove Gradiške, OŠ braće Radića iz Pakraca, OŠ Hinka Juhna iz Podgorača, Katoličke osnovne škole u Požegi, OŠ Ivane Brlić-Mažuranić iz Virovitice i OŠ Vladimir Nazor iz Virovitice. Nakon trećeg dijela natjecanja najbolja je bila ekipa iz OŠ Ivane Brlić-Mažuranić iz Virovitice s mentoricom Kristinom Černoga.

Biskupijskom (međužupanijskom) natjecanju iz vjeronauka za srednje škole koji se odvijao u prostoru Katoličke gimnazije s pravom javnosti u Požegi pristupile su: Ekonomska i turistička škola iz Daruvara, Gimnazija iz Daruvara, Tehnička škola iz Daruvara, Elektrotehnička i ekonomska škola iz Nove Gradiške, Gimnazija iz Nove Gradiške, Srednja škola iz Novske, Srednja škola "Stjepan Ivšić" iz Orahovice, Srednja škola iz Pakraca, Ekonomska škola iz Požege, Gimnazija iz Požege, Katolička gimnazija s pravom javnosti iz Požege, Obrtnička škola iz Požege, Poljoprivredno-prehrambena škola iz Požege, Tehnička škola iz Požege, Industrijsko-obrtnička škola iz Slatine, Gimnazija Petra Preradovića iz Virovitice, Industrijsko-obrtnička škola iz Virovitice, Katolička klasična gimnazija s pravom javnosti u Virovitici, Strukovna škola iz Virovitice i Tehnička škola iz Virovitice. Najbolja je bila ekipa Gimnazije iz Požege s mentorom Ivom Grbešom, odnosno zamjenskim mentorom vjeroučiteljicom Tajanom Grbeš.

Pobjedničke ekipe iz osnovne i srednje škole predstavljat će Požešku biskupiju na državnoj Vjeronaučnoj olimpijadi koja će se održati od 5. do 7. travnja ove godine. u Topuskom.

Tagovi: vjeronaučna olimpijada, požega, požeška biskupija

48 SATI NA 034PORTALU

.

Danas u 18 sati NK Lipik 1925 - NK Trnje Zagreb

.

Hodočasnici primili blagoslov u crkvi sv. Lovre u Požegi te se zaputili prema Stražemanu, a potom u Voćin na Gospu Voćinsku

.

Formirane Lige mladeži Nogometnog saveza Požeško - slavonske županije

.

Recesija u Njemačkoj mogla bi jako pogoditi iseljenike iz Hrvatske

.

Krajem srpnja 2019. u evidenciji požeškog HZZ-a registrirana je 2.141 nezaposlena osoba

.

FOTKA DANA: Jutro nad Požegom

.

Redovite letačke aktivnosti Eskadrile borbenih aviona

.

Na Papuku održan 10. ʺAstro partyʺ

.

Struje danas neće biti .....

Brza i iskrena ponuda za zajam

Brza i iskrena ponuda za zajam

Brza i iskrena ponuda za zajam

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Nema el Cid-a, do matricida

.

Rekorder vikenda 23-godišnji vozač s 2,66 promila zaustavljen u Biškupcima

.

Jučer dvije prometne nesreće u Požegi i Pakracu

.

Danas sunčano te i dalje vruće, sutra moguća promjena

.

19. kolovoza 1991. započeo je opći napad na Lipik i Pakrac

.

Članovi HPD-a „Sokolovac“ Požega, Silvija i Ratimir Čajka - prvi Požežani koji su se popeli na Elbrus, najviši vrh Europe

.

Proslava blagdana Gospe Voćinske

.

Tips&Tricks: rashladite vino u svega nekoliko minuta

.

Pronađena Dolores Bingula - Valdin iz Kaptola

.

ARTine Vas daruju za početak plesne sezone

.

Zaključeno prvo kolo Kupa NSPSŽ

.

Struje danas neće biti .....

.

Vikend obilježili požari, prometne nesreće, posjedovanje droge, narušavanje javnog reda i mira...

.

Danas sunčano i vruće

.

Gori stan u Babinom viru, na terenu vatrogasci i policija

.

17 nepalskih radnika u mesnici Ravlić polako uče hrvatski jezik

.

Struje danas neće biti .....

FOTONALAZ

FOTKA DANA: Jutro nad Požegom