VIDEO: Tužna istina o odlasku u inozemstvo

Pjesma mladića iz Osijeka
(FOTO: Screenshot)

02.03.2017. | M.B./Jutarnji.hr
Pregleda: 9751

U posljednje vrijeme svakih nekoliko dana u medijima izađe vijest o mladim Hrvatima koji trbuhom za kruhom idu preko granica, a najveći broj priča stiže iz Slavonije.

Upravo o toj tužnoj slavonskoj sudbini Miroslav iz Osijeka napisao je pjesmu i odrecitirao je pred kamerom, a video je na svojim stranicama objavio Grad Osijek.

Pjesma o opustjelom kraju koji je nekoć hranio Hrvatsku rasplakala je mnoge, a objava je u kratkom roku podijeljena više od 3000 puta.


`Tužna istina`, `Da ti srce pukne`, `Evo isplaka se kao ovaj kišni dan!!! E Slavonijo moja pusta!!`, nizali su se ispod objavljenog videa komentari.


Tužno, ali je tako, meni i drugo dijete odlazi iz Hrvatske`, napisala je jedna majka, a javili su se i oni koji su već otišli u potragu za boljim životom.

`Pozdrav iz Irske`, napisao je jedan korisnik, a jedna je djevojka napisala da je i ona jedna od tih koji su otišli i to u Švedsku.

`Ja vjerujem da će se moji Slavonci vratiti i da će se šorovima opet orit ona naša pjesma Slavonska...`, zaključila je jedna korisnica, ali bilo je tu i onih u kojima je pjesma pobudila bunt: `Dokle god svi mi koji smo nezadovoljni ne izađemo na ulice nema nam spasa... Možemo i pisati i pjevati pjesme o odlasku, ali to njih ne dira... Samo bojkot može promijeniti sve...`, napisao je jedan, a mnogi su se složili: `Samo masovni prosvjedi mogu promijeniti stvari na bolje`.

`Tužno, pretužno, to je nažalost Hrvatska realnost... uvijek to ponavljam... kriv je hrvatski politički egoizam, lažno domoljublje... tko vodi svoju zemlju , treba voljeti svoje ljude u zemlji, s ne samo sebe i svoj položaj, voljeti da svima bude bolje... za bolji, dostojanstveni život, a ne ovo...pljačka, nebriga... tužno!!!! - zaključio je jedan korisnik.


Kliknite na video

izvor: www.jutarnji.hr



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI