Predsjednica Kolinda posjetila je danas Pakrac i Lipik

26 godina od početka Domovinskog rata u Pakracu
(FOTO: M.M.)

01.03.2017. | Mladen Mirković
Pregleda: 5146

U svom pohodu Požeško-slavonskoj županiji, predsjednica RHKolinda Grabar-Kitarović posjetila je danas Pakrac i Lipik. Prije dolaska uPakrac, stala je u Bučju i Kusonjama gdje je kod spomena obilježja poginulimhrvatskim braniteljima položila cvijeće. U Pakracu se pridružila "Mimohodupobjednika" kod Crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije i nazočila u obilježavanju26. godišnjice početka Domovinskog rata u Pakracu.

<

"Dragi Pakračani i Pakračanke iznimno sam ponosna što danas mogu s vama obilježiti ovaj važni povijesni dan, dan obrane Grada Pakraca. Dan koji je u našoj povjesnici, a trebao bi biti u svim udžbenicima u Hrvatskim školama upisan kao početak Domovinskog rata.


Zapadna Slavonija bila je strateški važno područje naše obrane, a to je znao i srpski agresor koji je napadom na Pakrac, Lipik i druga mjesta želio zabiti klin po sredini Hrvatske, prelomiti je i slomiti.


Sačuvali smo Pakrac, Lipik i Požegu, isto tako Novsku, Novu Gradišku i Daruvar. U ovoj županiji su prva naša oslobođena sela, a Lipik je prvi naš oslobođeni grad.

Sjećajući se slavnih dana obrane Domovine i naše prve pobjede u ovom drevnom Hrvatskom gradu želimo svoje misli usmjeriti i u budućnost. Neka nam živi i oživi naša draga Slavonija i neka nam živi naša vječna i jedina Domovina Hrvatska " - rekla je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović



Nakon toga, posjetila je i razgledala bolnicu u Pakracu gdje ju je dočekalo Društvo medicinskih sestara i tehničara Domovnskog rata.





U Lipiku je Predsjednica posjetila Dom hrvatskih veterana.





U posjeti Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Lipik, Predsjednicu su provozali kočijom, a nakon toga je i sama posjetila Državnu ergelu Lipicanca gdje je bila oduševljena konjima.




















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI