¨Demografska obnova počinje s poštenom isplatom plaće¨

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić
(FOTO: I.V.)

28.02.2017. | A.M.
Pregleda: 3362

Porezna uprava objavila je danas podatke o neisplati plaćaprema kojima gotovo 3.500 poslodavaca i obrtnika, koji zapošljavaju 10.670radnika, ne isplaćuju redovito plaće. Ovi podaci odnose se razdoblje odsiječnja do prosinca 2016. godine, a ne uključuju još brojne druge radnike kojise, zbog straha od gubitka posla, nisu usudili prijaviti svog poslodavca.

U istom tom vremenubolji život van granica Republike Hrvatske potražilo je preko 50.000 građana,uglavnom mladih koji ne vide perspektivu u zemlji u kojoj je neisplata plaćanormalna pojava. Vladajućoj garnituri puna su usta demografske obnove, a pritomne čine ništa da isprave nepravdu zbog kojih se mnogi i odlučuju iseliti izzemlje ili ne zasnivati obitelj.

Komentirajući ovepodatke, predsjednik SDP-a Davor Bernardić naglasio je kako Plenkovićeva Vladatolerira netrpeljivost i netoleranciju u društvu te potiče ideološke podjele,dok s druge strane ne čini ništa za one koji samo žele pošteno zarađenu plaću.


"Preko 10.000 radnika radi, a ne prima plaću, a nitko ništane poduzima. Vladajući pričaju o demografskoj obnovi, a ne govore o uzrocimatakve teške situacije. Kako će se mladi odlučiti zasnovati obitelj kadmjesecima ne prime plaću? Zašto bi netko ostajao u zemlji u kojoj je tonormalno, a ne otišao tamo gdje je nezamislivo da se ne dobije plaća za svojrad?" zapitao se Bernardić te napomenuo da su upravo ovi najranjiviji slojevidruštva ostali zakinuti poreznom reformom.


"Kakav je učinak imala porezna reforma na građane kojimjesecima čekaju svoju plaću? Od ove Vlade su dobili samo skuplju struju, plini cestarinu. Demografska obnova i zaustavljanje iseljavanja mladih počinje spoštenom isplatom plaće za pošteno odrađeni posao. SDP će učiniti sve dapostanemo takva zemlja" – zaključio je Bernardić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI