Vrlo dobar vikend za požeške klubove

Rk Požega
(FOTO: Sportalo)

27.02.2017. | Sportalo.hr
Pregleda: 2684

Protekli vikend bio je vrlo uspješan za požeške sportske klubove, posebno se to odnosi na košarku. Jedini županijski prvoligaš u kolektivnom sportu, Plamen je lakoćom upisao novu pobjedu protiv Croatije u Zagrebu, dok su košarkaši na domaćem parketu bili bolji od Županje.

Košarkašice su odradile rutinski posao, već nakon prve četvrtine je sve bilo odlučeno pa je Englman dao minutažu svim igračicama, a od dresa Plamena se u toj utakmici oprostila Bugarka Steffani Kostova koja se vraća u domovinu, a njeno mjesto zauzet će Tena Šegota u završnici prvenstva.

Košarkaši su odigrali još jednu dobru utakmicu i ovoga puta pobjedili. Na domaćem parketu bili su bolji od Županje te su stigli do 7. Pobjede u sezoni. Utakmica je bila vrlo izjednačena tokom svih 40 minuta, a Richova momčad ključnu prednost je stvorila u 3/4 kada su nadoknadili minus iz prvog poluvremena i došli do prednosti od 6 poena, što su u posljednjoj četvrtini uspjeli sačuvati.


Rukometaši Požege su odigrali fenomenalnu utakmicu u Valpovu i slavili s velikih 10 golova prednosti. Očito je trener Hrvoje Jurković već uspio pohvatati sve konce u momčadi koja ga dobro slijedi i požeškom rukometu nadamo se dolaze vrlo lijepa vremena. Valpovo je momčad koja kvalitetom ne može parirati ovakvoj Požegi, pa su naši momci sve riješili u prvom poluvremenu kada su imali +9 uz impresivan napadački učinak, 22 gola su zaista vrhunsko ostvarenje. U drugom poluvremenu naši rukometaši nisu dozvolili nikakav ozbiljniji pritisak domaćih i na kraju su slavili rezultatom 38:28. Rukometaši Lipe su doživjeli očekivani poraz od Nexea koji je sljedeći protivnik Požegi.


U 12. kolu 2. Nacionalne odbojkaške lige Istok odbojkaši Sokola bez ikakvih problema su nadigrali goste iz Donjeg Miholjca. Sjajno otvaranje utakmice Sokola bilo je jasan znak gostima da nemaju što tražiti u Požegi. Prvi set maestralan, 25:11, pa je u nastavku ipak došlo do malog opuštanja, ali ne tolikog da bi iti jedan set došao u opasnost. I odbojkašice su bile raspoložene, na gostovanju kod Posavine Brod su kao i odbojkaši slavile sa 3:0, ali ipak ne lako kao Sokoli. Prvi set je otišao "u produžetke", ali su na kraju Požežanke slavile 26:24, da bi u preostala 2 seta slavile rezultatom 25:20.

Nogometaši su još ovog vikenda odradili prijateljske susrete, naši trećeligaši su upisali pobjede, Slavija je s 3:0 nadigrala NAŠK, a Slavonija je u prijateljskom dvoboju s minimalnnih 1:0 slavila protiv Požege.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI