Počeli radovi na ribnjaku u B. Drenovcu

Drenovački ribnjak
(FOTO: I.S.)

25.02.2017. | F.M.
Pregleda: 5962

Proteklih dana započeli su opsežni zemljani radovi na  ribnjaku u vlasništvu ŠRD Mrena iz Brodskog Drenovca. Drenovački  ribnjak  nalazi se u okviru starog koritu  rijeke Orljave koji je do sada bio nezaštićen i ugrožen od poplavnih voda  stvarajući  veliku štete i probleme drenovačkim ribičima.



Prema riječima tajnika ŠRD Mrena, Ivice Skeledžije, radi se na izgradnji zaštitnog nasipa od poplavnih i zaobalnih voda  , konfiguraciji obalnih jezerskih prostora , što će omogućiti  lakši i sigurniji   pristupom  ribolovnoj površini, s čime će ovaj ne samo ribolovno-sportski objekat dobiti posve nove vizure i sadržaje s kojima  će stvoriti mogućnosti za  daljnje raznolike  eksploatacije i korištenja ovog prostora.  Vrijednost radova u ovoj fazi radova,  procjenjuju se na preko 30 000 kuna.





Značajnu pomć za ovaj projekat i ovaj puta pristigla je od strane grada Pleternice i gradonačelnice  Jozić, od pojedinačnih donatora i sponzora, te vlastitih sredstava drenovačke ribolovne udruge, a očekuje se  prilog i iz županije i župana požeško slavonskog, Tomaševića, poznatog kao ljubitelja prirode i podupiratelja sportskih udruga. Svima njima i ovim putem iz ŠRD Mrena  zahvaljuju, s porukom da će svaka kuna biti uložena u za to  predviđenu namjenu, zajamčio  je tajnik Skeledžija.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI