¨Želja mi je vratiti se u Meksiko jer je zemlja koja ima dosta za pokazati¨

Acapulco
(FOTO: Privatna kolekcija)

25.02.2017. | A.I./M.B.
Pregleda: 4935

Domagoj dolazi iz okolice Daruvara. Završio je stručni studij elektrotehnike na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu, smjer automatizacija. Po struci je inžinjer elektrotehike.



"Imam nekoliko hobija, najveći kojim se bavim od djetinjstva je sportski ribolov,a zadnjih 6 godina i sviranje gitare te razni sportovi (stolni tenis, skijanje, voznja biciklom)" – kaže Domagoj.





Firma za koju radi registrirana je u Hvatskoj, ali posluje s jednom njemačkom firmom koja se bavi proizvodnjom automatskih postrojenja za farbanje auta. " Moj posao je puštanje takvih stanica u pogon na terenu, zaposlen sam kao Commissioning software engineer. Bio sam u "obećanoj" zemlji Njemačkoj u kojoj sam proveo pola godine kako bih naučio posao. Prvi teren je bio lani 2016. godine u Nizozemskoj u kojoj sam probio led. To mi je bio prvi posao, te su svi, uključujući mene bili zadovoljni s postignutim" – priča Domagoj.





"Nakon toga sam išao u Slovačku, Mexico, u Južnoafričku republiku te nedavno ove godine u Mađarsku. Što se cijena tiče u svakoj zemlji su dosta različite, a najskuplja od svih u kojima sam bio je Nizozemska. To se odnosi na cijene u restoranu, budući da radeći na terenu najčečće jedem u restoranu. Cijena nije znatno veća nego u Njemačkoj, ali razlika je vidljiva"- kaže Domagoj.



Mexico ga se najviše dojmio, a tamo je ujedno i proveo najviše vremena. " Posjetio sam prekrasna mjesta, od starih gradova Mexico city-a do Acapulca, nekima poznat iz meksičkih sapunica. Hrana je ljuta, dosta začinjena, prava meksička. Jedu puno mesa i tortilju naravno, ali da napomenem jednu stvar, naša tortilja nema nikakve veze sa orginalnom. Od svih jela koje sam tamo probao najviše su mi ostale u sjećanju molote"- priča Domagoj.



"Ljudi su otvoreni, ljubazni i uljudni prema strancima, pogotovo onima bijele puti jer u ne toliko razvijenim zemljama i dalje čim vide bijelca vide čovjeka koji ima novaca i to se osjeti. Hoteli u kojima sam dosad bio smješten su dobri. Želja mi je vratiti se u Mexiico, jer zemlja je u kojoj se ima dosta za vidjeti"- priča Domagoj.



"Moj način života je kao što se i da vidjeti pun putovanja i to mi odgovara trenutno, ali kada dođe vrijeme za stvaranje obitelji, da li ću ostati u Hrvatskoj ili se uputiti ka nekoj od ovih zemalja, o tome ću razmišljati kada dođe vrijeme" – poručuje Domagoj.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI