Nacionalni projekt obiteljskog čitanja ¨Čitamo mi, u obitelji svi¨

"Čitamo mi, u obitelji svi"
(FOTO: A.M.)

24.02.2017. | M.B.
Pregleda: 4352

U matičnoj školi u Velikoj i uPodručnoj školi Biškupci u tijeku je novi ciklus nacionalnog projektaobiteljskog čitanja "Čitamo mi, u obitelji svi".



Riječ je o projektu u kojem sudjeluju učenici trećegarazreda i njihove obitelji. Projekt je osmišljen u organizaciji Hrvatske udrugeškolskih knjižničara na temelju međunarodnih projekata, koji su postigliizvrsne rezultate. Nacionalnog je karaktera, a voditelji projekta su školskiknjižničari. Projekt vodi knjižničarka Ana Marinić, a podupiru gaučiteljice trećeg razreda Štefica Raucher i Ružica Guzmić. U ovaj su seprojekt uključile brojne osnovne škole u Hrvatskoj.





Svakog petka jedan učenik u svoj dom nosi naprtnjaču sknjigama; riječ je o osam knjiga različite tematike, vrste i za različite dobneskupine, kako bi se u zajedničko čitanje mogla uključiti cijela obitelj. Osimknjiga, u njoj se nalazi i Knjiga dojmova u koju učenici pišu i crtežimaprikazuju doživljaj zajedničkog uživanja u knjigama.



Ideja je da ukućani barempetnaest minuta dnevno posvete čitanju i prelistavanju knjiga, a samo čitanjese može odvijati u nekoliko modela: učenik čita mami i tati, mama i tata čitajuučeniku, svatko u obitelji čita svoju knjigu te se razgovara o pročitanom.Naprtnjača je u obitelji do srijede, kad ju učenik donosi u školu te na satuhrvatskog jezika iznosi svoje dojmove učiteljici i ostalim učenicima. Na krajuškolske godine školski knjižničar s učiteljem bira najljepši dojam iznaprtnjače i šalje glavnom voditelju, a komisija bira najljepše dojmove cijeleHrvatske i nagrađuje školske knjižničare, nastavnike, učenike i njihoveroditelje.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI