Čak pet požara na otvorenom u jednom danu

Požar
(FOTO: M.B.)

24.02.2017. | M.B.
Pregleda: 5162

U vremenu od11,44-13,15 sati u Požegi u ulici S. Radića trajala je intervencija vatrogasacaJVP grada Požege na gašenju požara čađi smole dimnjaka.

Kod naselja Ratkovica intervencija vatrogasaca JVP PSŽ,DVD Pleternica, DVD Koprivnica na gašenju požara naotvorenom prostoru u vremenu od 13,53-18,00 sati. Gorjela je suha tava i nisko raslinje na površini od oko 50ha. U požaru su nagorjela tri stupa od električne mreže.

Intervencija vatrogasacaJVP PSŽ, DVD Brestovac i DVD Zakorenje kod naselja Kamenski Vučjak trajala je od 13,15 do 18,20 sati, a na gasio se požar na otvorenom prostoru.Gorjela je suha trava i nisko raslinje na površini oko 10 ha.


U vremenu od16,14-16,37 sati u Veseloj trajala je intervencija vatrogasaca JVP PSŽ iDVD Pleternica na gašenju požara na otvorenom prostoru gdje je gorjelo strnište napovršini od oko 1 ha.


U Pakracu su vatrogasci JVP PSŽ i DVD Pakrac oko sat vremena gasili požar na otvorenom gdje je gorjelo oko dva hektara suhe trave.

U vremenu od19,23-20,20 sati kod naselja Podsreće trajala je intervencija vatrogasaca DVDOrljavac na gašenju požara na otvorenom prostoru. Gorjela je šikara, niskoraslinje i kukuruzovina na površini od oko 1 ha.

Službeno policijsko izvješće:

"U četvrtak, 23. veljače 2017. godine, oko 15.30 sati u Pakracu u Ulici Tina Ujevića 61-godišnjak je na svojoj oranici spaljivao suho granje te se uslijed jakog vjetra vatra proširila i tom prilikom je opožareno oko dva hektara suhe trave i niskog raslinja. Budući da 61-godišnjak nije poduzeo potrebne mjere kako se vatra ne bi nekontrolirano proširila protiv njega slijedi prekršajna prijava.

Isti dan dogodila su se još četiri požara na otvorenom i to kod mjesta Ratkovica gdje je opožareno oko 50 hektara, potom kod mjesta Striježevica (2 hektara) te u blizini mjesta Vesela(1.5 hektar) i Podsreće (1 hektar)."


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI