Ujutro jače naoblačenje s kišom, navečer zahlađenje i moguć snijeg

Snijeg
(FOTO: Hanza media)

24.02.2017. | Jutarnji.hr
Pregleda: 6401

Nakon nekoliko dana koje su obilježila nešto više temperature zraka, u petak Hrvatsku očekuje jače naoblačenje s kišom.

Prema najnovijoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, promjena vremena stiže već prijepodne na zapadu i sjevernom Jadranu, a zatim i u cijeloj zemlji.

Mjestimice je moguća obilna oborina, osobito na sjevernom Jadranu i u gorju. Prema večeri kiša će u gorju prijeći u susnježicu i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača. Susnježica i snijeg u noći na subotu mjestimice su mogući i u nizinama.


Puhat će umjeren i jak jugozapadnjak, na Jadranu jugo, krajem dana na kopnu će okrenuti na sjeveroistočnjak, a na sjevernom Jadranu na jaku i olujnu buru. Jutarnja temperatura od 5 do 10, na Jadranu između 9 i 13 °C. Najviša dnevna uglavnom između 12 i 18 °C, a navečer sa sjevera osjetno zahladnjenje.


U subotu na kopnu te sjevernom Jadranu postupno razvedravanje uz umjeren sjeveroistočnjak. Još su ujutro mjestimice moguće oborine, u gorju snijeg, a u nizinama susnježica i kiša. U Dalmaciji još kiša, moguća i grmljavina, a na jugu je mjestimice moguća obilnija kiša.

Od nedjelje pretežno ili djelomice sunčano i uglavnom suho. U nedjelju hladno jutro na kopnu uz mraz, a zatim postupno toplije, osobito danju.

U subotu će na Jadranu puhati umjerena i jaka bura, a od nedjelje sjeverozapadnjak.

izvor: www.jutarnji.hr



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI