Tvrtka iz Lipika prevarena za nekoliko tisuća američkih dolara

Prijevara
(FOTO: Google)

22.02.2017. | PU požeško slavonska
Pregleda: 5023

Policijski službenici zaprimili su kaznenu prijavu trgovačkog društva iz Lipika čiji su djelatnici tijekom prosinca 2016. godine elektroničkom poštom naručili stotinjak ada tehničkih uređaja od dobavljača iz Južne Koreje nakon čega su kroz nekoliko dana s istog korisničkog računa zaprimili zahtjev za ispravkom podataka o banci primatelju te su po novim uputama uplatili nekoliko tisuća američkih dolara. Unatoč uplati dobavljač iz Južne Koreje obavijestio je trgovačko društvo iz Lipika da na njihov račun nije primljena uplata zbog čega se lipičani smatraju prevarenima i slijedi kaznena prijava protiv nepoznatog počinitelja.

PU požeško slavonska poziva građane, korisnike Interneta i društvenih mreža, na dodatni oprez prilikom kupovine raznih proizvoda ili usluga. Kako bi smanjili mogućnost prijevare, nastanka materijalne štete te u konačnici moguće zlouporabe raznih podataka, potrebno je prethodno provjeriti vjerodostojnost podataka o ponuditelju i proizvodu koji se nudi. Ukoliko postoji ikakva sumnja, o tome je što prije potrebno izvijestiti najbližu policijsku postaju ili policiju pozivom na broj 192.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI