Okrugli stol ¨Uloga gradova u razvoju poduzetništva i EU fondova¨

Okrugli stol "Uloga gradova u razvoju poduzetništva i EU fondova"
(FOTO: M.B.)

21.02.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 6342

Okrugli stol pod imenom "Uloga gradova u razvoju poduzetništva i EU fondova" održan je danas u organizaciji Poslovnog dnevnika i Udruge gradova u prostorijama Gospodarske komore u Požegi.



Uvodnu riječ imao je gradonačelnik Neferović te je istaknuo kako mu je zadovoljstvo što se u Požegi održava jedan ovakav skup. "Danas ćemo se dotaknuti EU fondova i mogućnosti jedinica lokalne samouprave u istim te odnos jedinica lokalne samouprave s poduzetnicima na temelju suradnje i njihovih mogućnosti privlačenja sredstava EU fondova. Čast mi je ugostiti naše lokalne poduzetnike koji će moći istaknuti svoje poslovne planove te ujedno i čuti planove drugih. Osnovna stvar je da svaki gradonačelnik, načelnik i župan žele svoje probleme riješiti kroz sredstva EU fondova, a najveći je problem priču posložiti po kriterijima. Neki kriteriji koji su postavljeni u natječajima za nas su kobni, pa gradovi poput Požege ostaju na marginama", rekao je Neferović.





Željko Turk, gradonačelnik Zaprešića i predsjednik Udruge gradova kaže kako smatraju da je država bogata onoliko koliko je bogat njezin najmanji dio i koliko je stupanj decentralizacije u tom kraju velik. "Nama treba novi akcijski plan i nova strategija koja će uvažavati više primjera iz lokalne samouprave jer upravo su općine i gradovi ti koji najbolje raspoznaju potrebe stanovnika te samim time i gospodarstvenika. Nadamo da se ova vlada to prepoznati imajući u vidu da je veliki dio današnjih ministara iz lokalne samouprave ili gospodarstva, a to je dobar preduvjet za razvoj gospodarstva", kaže gospodin Turk.



Sudionici prve panel diskusije "Uloga gradova u razvoju poduzetništva" bili su Ana Mandac pomoćnica ministrice gospodarstva, Željko Turk, Vedran Neferović, Zdravko Jelčić direktor i vlasnike Magme d.o.o., Saša Drezgić izvanredni profesor s Ekonomskog fakulteta Rijeka i Luka Balenović predsjednik Gospodarske komore Požeško-slavonske županije.



Druga panel diskusija bila je na temu EU fondova iz perspektive lokalne samouprave, a na njoj su sudjelovali Dragan Jelić pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova EU, Vedran Neferović, Antonija Jozić gradonačelnica Pleternice, Senka Horvat direktorica PANORE i Ariana Vela konzultantica za EU fondove.








Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI