Valentina Neferović i dalje ostaje ravnateljica Gradskog kazališta Požega

Gradsko vijeće Grada Požege
(FOTO: M.M.)

20.02.2017. | I.V.
Pregleda: 8708

Za razliku od protekle sjednice Gradskog vijeća GradaPožege, ova današnja je protekla više manje mirno, a obilježena je nedolaskomvijećnika SDP-a, predvođenih predsjednikom kluba Zdravkom Ronkom.



Na samom početku sjednice, nezavisni vijećnik Kazimir Balog uputio jegradonačelniku dva pitanja, jedno o cijeni grijanja a drugo o mediju koji je izGrada primio, kako je rekao, 122 tisuće kuna, on je gradonačelnika upitao kojije to medij i plaća li Grad tom mediju da bi "objektivno" izvještavao građane?Gradonačelnik mu je odgovorio da će odgovor dobiti u pisanom obliku.





Uslijedila je izmjena dnevnog reda te je točka sedam, o izmjeni i dopuni Odluke o autotaksi prijevozu izbačena izdnevnog reda a dodane su dvije točke, Prijedlog odluke o stavljanjuizvan snage Odluke o imenovanju stožera za zaštitu i spašavanje te suglasnostza investicije u Društveno rekracijski centar u Vidovcima, jedna zbog usklađivanja sa zakonom a druga kako bi se Vidovčani mogli prijaviti na projekt.

Bura se ponovno podigla kada je predsjednik Gradskog vijećadao riječ, u ime kluba zastupnika HDZ-HSP-AS, Draženu Muljeviću, jer se Borevaciz nekih razloga na sjednicu nije odazvao a na sve je reagirao HDZ-ov vijećnikAnte Šolić tvrdeći kako je on pravi predsjednik Kluba.



Šolić je rekao da ćeuskoro otvoriti "Pandorinu kutiju" i da će biti velikih roblema ako se tako idalje budu prema njemu odnosili, na što mu je Smolčić odgovorio da on nezauzima ničiju stranu već samo postupa sukladno pristigloj dokumentacijikoalicijskih stranaka o tome tko im u Vijeću predsjedava.



HDZ-ova Blagojka Leko je od predsjednika Vijeća zatražila daVijeće raspravi o Puljašićevom sukobu interesa te da od Povjerenstva zasprečavanje sukoba interesa zatraži očitovanje po tom pitanju, što je Smolčićokarakterizirao na način da Vijeće nije meritorno o tome raspravljati budući daje Puljašić izabran direktno od strane građana te je tu točku izostavio sdnevnog reda.



Nadalje su, gotovo bez rasprave, prihvaćena sva izvješća,ono o radu gradonačelnika, prijedlozi o nagradama i priznanjima Grada a poznataje i nova stara ravnateljica Gradskog kazališta Požega, Valentina Neferovićkoju su jednoglasno potvrdili svi prisutni vijećnici, nakon čega se na Neferoviću primijetilo olakšanje.



Iako je natječaj za ravnateljicu raspisan po zakonu, ostajenejasno zašto je vrijeme prijave na natječaj bilo minimalno zakonom predviđeno,samo osam dana a ipak je za prijavu bilo potrebno priložiti opsežnu dokumentaciju.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI