Postoji li u našoj županiji košarkaški savez?

Izvadak iz registra Udruga
(FOTO: 034portal)

19.02.2017. | Ante Mandarić
Pregleda: 6300

Bez konkurencije najuspješniji sport u Požeško slavonskojžupaniji je košarka, ponajprije zahvaljujući djevojkama koje su u samom vrhuprve lige ali što stoji iza toga?

Kako se košarka vodi, kakva joj je budućnost prije svega ugradu Požegi gdje na žalost jedino i postoji. Tko stoji iz požeške košarke?Osim djevojaka i mladića koji svojim rezultatima svjetlaju obraz Požege, što sejoš krije? To pitanje nas je potaknulo na malo istraživanje, pa smo odvojilivrijeme i u Registru udruga pokušali pogledati postoje li još neki klubovi užupaniji, ali smo na žalost došli do poražavajućih podataka. Naime, u našojžupaniji košarka doslovno ne postoji!







Košarkaški savez doduše postoji, ali ne postoji. Mandatvodstvu saveza je istekao prije više od mjesec dana, pa se postavlja pitanjeima li predsjednik saveza Vladimir Englman uopće pravo glasa na skupštiniZajednice sportskih udruga!? Niti tu nije kraj, mandat vodstvu muškogkošarkaškog kluba je – istekao. Mandat Vladimira Englmana kao predsjednika najboljegsportskog kluba u županiji, i najboljeg košarkaškog u čitavoj Slavoniji iBaranji je – istekao, zajedno sa onim njegove kćeri Ane koja je tajnica kluba.



Da stvar bude kompletna, prema onom što je vidljivo uRegistru udruga u županiji ne postoji registriran treći klub koji bi uopćeopravdao postojanje saveza, ali tu se pojavljuje Zbor košarkaških sudaca čijojje predsjednici Marijani Leko mandat istekao još u srpnju 2016. godine. Tudolazimo i do glavnog pitanja, prezime nelegalne predsjednice Zbora identičnoje onom sportske inspektorice Blagojke, pa se pitamo je li to povezano!?



Članak 25. Statuta košarkaškog saveza županije: članuSkupštine prestaje mandat: - prestankom članstva; - razrješenjem; - opozivompredstavnika od strane kategorije udruge koju predstavlja; - istekom mandata; - nastupom okolnostizbog kojih ne bi mogao vršiti svoju dužnost.

Radi li sportska inspektorica i gradska vijećnica HDZ-aBlagojka Leko svoj posao? U silnim borbama oko vlasti u HDZ-u moguće je da nemadovoljno vremena za ovaj dio posla, no treba li to biti tako? Na koji način oveudruge dobivaju novac iz proračuna ako ne postoji ovlaštena osoba koja njimamože raspolagati?

Sve nas ovo u Skupštini Zajednice sportskih saveza Požeškoslavonske županije dovodi do pitanja kako funkcionira sport u našem kraju. Jeli ovo sve još jedan razlog zašto mladi masovno odlaze iz nekada Zlatne doline?Zar sport ne bi trebao biti svjetlo društva!? Sportaši to sigurno jesu, prijesvega košarkašice i košarkaši koji na parketu rade jako dobre rezultate, hoćeli se dogoditi da zbog nečijeg nemara njihov radi i trud padnu u vodu!? Iponovno se vratimo na tajnika Zajednice Josipa Neferovića koji odlazi umirovinu, definitivno ocrnjen zbog svog nerada i nemara. U vremenu koje jeprovodio u uredu bilo je nemoguće znati što se odgađa, ali zar i na njemu nijebilo da upozori košarkaške udruge da su im mandati istekli!?

Ostaje nam samo nadati se da će se uvesti red u poslovanjekošarkaških, ali i ostalih udruga i saveza, jer u ovakvom neredu teško će semlade privući da svoje vrijeme posvete sportu, a ne facebooku i pametnimtelefonima..


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI