¨Ritam života ovdje je jako naporan, ali ja uživam u svakoj sekundi provedenoj u SAD-u¨

Matko Varga
(FOTO: Google)

18.02.2017. | A.I./M.B.
Pregleda: 6152

Matko Varga, je inače iz Daruvara, gdje je i pohađao osnovnu školu i prva dva razreda srednje škole (Gimnazija Daruvar), a zadnje dvije godine završio je u Dopisnoj školi Birotehnika Zagreb. Voli igrati nogomet, čitati knjige te uživa u dobrim filmovima. Matko se trenutno nalazi na Radford koledžu u SAD-u gdje si je osigurao punu stupendiju te se tamo bavi i tenisom.

"Počeo sam trenirati sa 6 godina jer mi je tata radio u klubu pa sam često išao s njim gledati i tako sam i ja počeo igrati. Budući da je postati profesionalac u tenisu jako teško, mislim da je dobiti punu stipendiju na koledžu u Americi jako dobra zamjena za to. Stoga sam s tim saznanjem, počeo tražiti koledže koji bi dolazili u obzir, a Radford sam pronašao preko prijatelja koji je diplomirao upravo na Radfordu. Kako je teniski trener s Radforda, Mike Anderson, tražio igrače, došao je u Zagreb pogledati kako igram i bio je jako zadovoljan. Stoga je odlučio ponuditi mi punu stipendiju pa sam tako prihvatio njegovu ponudu" – priča Matko.




"Ritam u Radfordu je vrlo naporan, ali ja uživam u svakoj sekundi provedenoj ovdje. Ujutro uvijek imam predavanja, popodne su treninzi.Vikendima imamo mečeve pa tako učenje moram uklopiti u tjedan. Također, uvijek nađemo vremena za izlaske" – kaže Matko.


Matko savjetuje svima koji se bave tenisom, a da im je želja otići u USA, da krenu s cjelokupnim procesom što prije. Jer sam proces pronalaska dobrog koledža, dogovor s trenerom, polaganje ispita i slično traži vremena, njegov je proces trajao više od godinu dana.



"Trenutno studiram primijenjenu matematiku i igram na Radford University-u koji se nalazi u državi Virginia, USA. Jako sam sretan i cijenim činjenicu da mogu studirati u Americi, cijenim jer sam uspio dobiti punu stipendiju na koledžu koji je jako dobar. Ovo je iskustvo koje ne bih za ništa promijenio, zanimljivo je natjecati se u tom sustavu gdje igraš protiv drugih koledža, pošto u Hrvatskoj nemamo tako nešto. Također je super što mogu trenirati i studirati u isto vrijeme, u Hrvatskoj bih morao prekinuti s tenisom kada bih počeo studirati" – rekao je.

Nijedan odlazak, i odvajanje nije jednostavno pa tako su i njegovi roditelji, prijatelji bili tužni kao i on sam, no kaže da su sada svi sretni jer shvaćaju da je to nešto što ga čini sretnim i zadovoljnim. A svoju priliku studiranja u USA-u smatra nagradom za sve te godine trud i odricanja. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI