Puljašić nije u sukobu interesa

Darko Puljašić
(FOTO: M.M.)

17.02.2017. | A.M.
Pregleda: 8485

Zamjenik gradonačelnika i predsjednik požeškog HDZ-a DarkoPuljašić nije u sukobu interesa, odluka je to Povjerenstva za odlučivanje osukobu interesa koje je o navedenom predmetu odlučivalo danas u 11 sati.

Naime, na internet stranicama navedenog Povjerenstva Dom Ljeskovica je greškom bio obilježen kao Ustanova od posebnog interesaza Republiku Hrvatsku ili jedinicu lokalne samouprave, po kojoj kategoriji čl.14 st. 2 Zakona o sprečavanju sukoba interesa dužnosnici smiju biti članoviupravnih tijela te je Povjerenstvo odustalo od Puljašićevog progona.

Podsjetimo, prije nepunih šest mjeseci ministricademografije, obitelji, mladih i socijalne politike, nakon isteka mandata bivšihčlanova vijeća imenovala je Puljašića u Upravno vijeće Doma za odrasle osobeLjeskovica. Navedeno imenovanje u Upravno vijeće prolazi od javnosti nezapaženosve dok se unutar HDZ-a nije počela odvijati bitka tko će biti kandidat zagradonačelnika Požege, s jedne strane aktualni gradonačelnik Vedran Neferović as druge šef požeškog HDZ-a Darko Puljašić.


Da bi Puljašić mogao biti u sukobu interesa prva je, nanedavnoj sjednici Gradskog vijeća, istaknula vijećnica HDZ-a Blagojka Lekozatraživši od Puljašića da zbog potencijalnog sukoba interesa podnese ostavkuna mjesto zamjenika gradonačelnika.


Leko je u zadnje vrijeme u javnosti postala zapažena zbogjavnog negodovanja, odnosno ne slaganja s odlukom Gradskog odbora HDZ-aprilikom imenovanja novog predsjednika Kluba vijećnika HDZ, HSP-AS u Gradskomvijeću Požege, Dragana Borevca i smjene dotadašnjeg predsjednika Ante Šolića asvoje nezadovoljstvo je u više navrata izražavala verbalno se suprotstavljajućiPuljašiću.

Kako doznajemo, u Dom Ljeskovicu je jučer pristigla nova odlukaministrice Nade Murganić kojom se Puljašić razrješava članom Upravnog vijeća ana njegovo mjesto se imenuje Krstina Turković, HDZ-ova vijećnica u Gradskom vijeću Požege.

Prema nama dostupnim informacijama, članovi Upravnog vijećaDoma Ljeskovica za svoj rad primaju naknadu od 100 kuna neto po održanojsjednici a sjednice se održavaju jednom mjesečno, no doznajemo da se Puljašić tihnaknada odrekao.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI