Izložba i revija vjenčanica učenica Obrtničke škole u Gradskom muzeju

Izložba vjenčanica u muzeju
(FOTO: M.B.)

14.02.2017. | Mateja Barukčić
Pregleda: 8072

Gradski muzej Požega i Obrtnička škola Požega organizirali su povodom Valentinova danas kratko druženje nadahnuto izložbom starih vjenčanica "U dobru i zlu” Muzeja za umjetnost i obrt iz Zagreba koja trenutno gostuje u požeškom muzeju.



Tako su djevojke, ujedno i učenice Obrtničke škole, smjer Modni tehničar, bile živi eksponati u vjenčanicama koje su njihove kreacije. No, prije izložbe u muzeju, djevojke su prošetale Požegom i pozivale tako prolaznike da im se pridruže u muzeju.





"Ove vjenčanice smo kreirale i sašile u sklopu našeg maturalnog rada. Temu vjenčanica smo odabrale jer svaka djevojčica sanja i mašta o svome vjenčanju. Iako smo dosad kreirale i šivale svakakve odjevne predmete, ovo su naše prve vjenčanice te nam je trebalo otprilike tri mjeseca da vjenčanice budu gotove", rekle su nam Ana i Monika, jedne od modela i kreatorica.



Ravnateljica Obrtničke škole Iva Šnajder rekla je kako Obrtnička škola priprema svoje učenike za rad i za život. "Za život u radu ne možete se pripremiti drugačije nego konkretno. Naši učenici dobivaju od svojih nastavnika i stručnih učitelja primjenjiva znanja i primjenjive vještine, a to postižemo tako da se povezujemo sa svima koji se žele s nama povezati. Bilo nam je zadovoljstvo priključiti se projektu u muzeju i tako damo svoj doprinos jer naša djeca rade u tekstilu te su vjenčanice dio njihovog zanimanja i kreiranja svečane haljine, a vjenčanica je vrhunac svečane haljine. Drago nam je da su naše djevojke mogle, ne samo kreirati i sašiti vjenčanice, već ih i nositi,” naglasila gospođa Šnajder.



Uz djevojke, prisutni su bili i najmlađi modeli, također noseći kreacije učenica Obrtničke škole, koji su svojom pojavom itekako uveseljavali ovaj program.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI