Bijeli kombi je samo mašta, Bogu hvala!

Opasnost od bijelog kombija
(FOTO: Screenshot)

14.02.2017. | A.M.
Pregleda: 13828

Dragi roditelji i čitatelji, odgovorno i svjesno smo sačekali odgovor policije O slučaju sinoćnje objavljene priče da postoji opasnost jednog bijelog kombija koji vreba djecu ispred škola.

Na našu redakciju su stigle poruke uznemirenih roditelja koji su u brizi za njihove najdraže i uplašeni od vijesti da se u Požegom kreće jedan bijeli kombi, koji je pokušao oteti djevojčicu prije tjedan dana i da ta dva muškarca (s brkovima) i dalje kruže Požegom, posebno oko Katoličke škole.

Uvjereni smo da naša policija odgovorno i sposobno poduzima sve mjere za našu sigurnost, a pogotovo za djecu i da se tako nešto stvarno događa, policija bi na noge digla sve snage i nitko lud ne bi to pokušao ponovo napraviti, a kamo li uspio. Vjerujemo da bi javnost o ovome bila puno ranije obaviještena da je u ijednom trenutku postojala opasnost za jedno dijete u Hrvatskoj, a gdje ne bi u Požegi.


Razmišljajući logično, kako su se dva muškarca tjedan dana sa stranim tablicama, mogli kretati Požegom i vrebati oko škola, a da to već netko u ovoj sredini nije primijetio. Hvala Bogu, nemoguće je, a pogotovo ako su stvarno pokušali oteti dijete, to bi bila tema Za medije na državnoj razini, a ne samo za požeške i cijela država bi bila na nogama!


Da postoji opasnost za našu djecu, ne znamo tko se ne bi javio da volonterski čuva stražu ispred škola, od roditelja, rodbine, prijatelja i svih ostalih, mi u redakciji znamo da bi definitivno dali sve od sebe da spriječimo pokušaj otmice djeteta.

Kada smo pročitali objave ove priče na dva požeška portala, stupili smo u kontakt s policijom jer nismo željeli s ovakvom temom sebi podizati čitanost i samim time uvesti strah među roditelje i djecu.

Unatoč javljanja roditelja na u našu redakciju, kao najčitaniji portal, odbili smo objaviti tu priču dok nismo imali sve podatke i provjerili stvarno stanje. Bili smo sigurni da je ova tema posebna jer kad se radi o djeci, svi smo osjetljivi i nismo se s tim htjeli poigrati.




Naravno da policija upozorava da svi građani obrate pozornost na sumnjiva kretanja i objekte te ista odmah jave policiji na 192, sukladno s tim, policijsko izvješće za ovaj događaj odnosimo u potpunosti:

"Zbog većeg broja upita i napisa medija o bijelom kombiju koji na ulicipoziva i pokušava oteti djecu obavještavamo građane da policijski službeniciprovjeravaju svaku zaprimljenu dojavu i slične informacije.

Napominjemo da smo 13. veljače ove godine zaprimili jednu dojavu navedenogsadržaja te da provjerom i obilaskom uže i šire zone mjesta iz dojave,policijski službenici nisu zatekli bilo kakvo sumnjivo vozilo niti osobe, ali idalje preventivno pojačano obilaze mjesta (škole, vrtiće, igrališta) gdje sekreću ili zadržavaju djeca.

Ističemo kako se ovakve informacije o sumnjivom kombiju javljaju periodično,ali do sada nikad nisu bile utemeljene stoga nema potrebe za širenjem panike inepotrebne uznemirenosti u javnosti."


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI